Δανάη Μπάρκα για Αναδιώτη: Τέτοιες δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους μπορεί να φτάσουν στα αυτιά ενός παιδιού, καλό είναι να μην τις κάνεις

Δανάη Μπάρκα για Αναδιώτη: Τέτοιες δηλώσεις για τους ομοφυλόφιλους μπορεί να φτάσουν στα αυτιά ενός παιδιού, καλό είναι να μην τις κάνεις

«Όλοι πιστεύουμε πράγματα τα οποία δεν θέλουμε να τα πούμε δημόσια, για να μην πληγώσουμε άλλους» ανέφερε η παρουσιάστρια

barka-anadiotis
Η Δανάη Μπάρκα σχολίασε τις δηλώσεις του Νίκου Αναδιώτη για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων, που προβλήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, ο οποίος υποστήριξε τη θέση του ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία.

Η παρουσιάστρια σχολίασε: «Το τελευταίο είναι ωραίο ότι παρότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να διαφωνεί ή να μην αντιλαμβάνεται ή κατανοεί ή καταλαβαίνει με κάτι που υπάρχει γύρω μας, δεν κάνει κακό. Όταν τον είχαμε φιλοξενήσει την πρώτη μας χρονιά εδώ, ήταν ευγενέστατος. Είναι ένα πολύ ευγενικό παιδί. Τώρα αν μας βλέπει π.χ. μία μαμά ή μπαμπάς ή ένα παιδί στη εφηβεία, το οποίο μπορεί να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να αγαπήσει έναν άνθρωπο του αντίθετου φύλου κι ακούει αυτή τη δήλωση, μπορεί να πει "ωχ, ότι είμαι αμαρτωλός"».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czam8z5gi0q9)

Κλείσιμο
Επίσης, πρόσθεσε: «Όταν προβαίνεις σε τέτοιες δηλώσεις και ξέρεις ότι μπορεί να φτάσουν στα αυτιά ενός παιδιού, το οποίο μπορεί να έχει περάσει πολύ άσχημα για όλους αυτούς τους λόγους που ξέρουμε και συζητιέται όλα αυτά τα χρόνια το θέμα, νομίζω ότι δεν την κάνεις τη δήλωση, ακόμα κι αν το πιστεύεις. Όλοι πιστεύουμε πράγματα, τα οποία δεν θέλουμε να τα πούμε δημόσια για να μην πληγώσουμε άλλους».

Συγχρόνως, σημείωσε: «Έχω γνωρίσει ανθρώπους που υπηρετούν τη θρησκεία, έχω γνωρίσει ιερείς, έχω γνωρίσει ανθρώπου που ζουν στα μοναστήρια, έχω γνωρίσει πολύ σπουδαίους ανθρώπους, που το μόνο τους μέλημα είναι να σκορπάνε την αγάπη και να βοηθούν τον κόσμο να βρίσκει το φως και τη γαλήνη μέσα του, χωρίς να βλάπτουν τους γύρω τους».

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Εμένα με νοιάζει αν μας βλέπει τώρα μια οικογένεια που βιώνει κάτι αντίστοιχο και πήγε όντως ένα παιδί τους να τους πει "ξέρετε τι, εμένα μ' αρέσουν τα κορίτσια, εμένα μ' αρέσουν τα αγόρια" και είτε να σοκαρίστηκαν είτε όχι, να πούμε και εμείς δημόσια ότι υπάρχει και η πλευρά ότι είναι προτιμότερο να κάνουν οι άνθρωποι αυτό που θέλουν, από το να καταπιέζονται και μετά να τους βγει σε μια καταστροφή της ζωής τους. Να αγαπάμε τους ανθρώπους έτσι όπως αυτά είναι».

Νίκος Αναδιώτης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ήταν μια μέρα θλιβερή για εμένα

Ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το νομοσχέδιο και προκάλεσαν αντιδράσεις.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ανέφερε αρχικά, πως ο ίδιος δεν επιβάλλει τις απόψεις του, ενώ τόνισε πως έχει στο περιβάλλον του ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σε απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Happy Day», ανέφερε: «Δεν βλέπω κάποιον που έχει διαφορετικές προτιμήσεις από μένα ως κάτι διαφορετικό σαν οντότητα ή σαν προσωπικότητα. Έχω συνυπάρξει, συμβιώσει με πάρα πολλούς ανθρώπους και για πάνω από 10 χρόνια, που έχουν αυτούς τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czajfdgklrip)


Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Θα ήθελα και θα παρακαλούσα ειλικρινά, ένας που έχουμε συνεργαστεί να πει αν τον έχω προσβάλλει σαν πρόσωπο και να του ζητήσω ταπεινά συγγνώμη».

Όσο για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που υπερψηφίστηκε, δήλωσε: «Χάρηκα πολύ που έγινε ονομαστική ψηφοφορία, για να είναι πιο ξεκάθαρο προς όλους ποιοι το ψήφισαν. Ήταν μια μέρα θλιβερή για εμένα, δεν μου άρεσε που νομοθετήθηκε όχι τόσο τα δικαιώματα ως προς την κοινωνία των ανθρώπων που θέλουν να συζούν, αλλά για την επέκταση που έχει αυτό στα παιδιά».

Τέλος, για το ενδεχόμενο κάποιο από τα παιδιά του να του ανακοίνωνε μελλοντικά πως έχει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, δήλωσε: «Ένας γονιός οφείλει να δέχεται τα παιδιά του οποιαδήποτε επιλογή και να κάνουν αυτά, δεν θα σταματήσω να τα αγαπάω επειδή θα επιλέξουν να κάνουν μια ληστεία αύριο μεθαύριο».

Κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Αν θα το δεχτώ και αν θα το συμφωνήσω, φυσικά θα με βρει αντίθετο. Άλλο συμφωνώ και άλλο δέχομαι, το παιδί του νομίζω ότι κάθε γονιός το δέχεται όπως είναι και με ό,τι κι αν επιλέξει στη ζωή του, μέχρι να κλείσει τα μάτια του».

Φωτογραφίες: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η αποχώρηση των τρακτέρ από το Σύνταγμα - Ποιοι δρόμοι κλείνουν


Με εντολή Χαρδαλιά ξηλώθηκαν αφίσες του Κασσελάκη από την Αττική

Χάθηκε οριστικά η εξεταστική στη Νομική του ΑΠΘ, εφεδρικούς servers επιστρατεύει το ΕΚΠΑ - Η λίστα των σχολών υπό κατάληψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης