Μόργκαν Φρίμαν: Ο «μακάβριος» λόγος που φοράει χρυσά σκουλαρίκια

Μόργκαν Φρίμαν: Ο «μακάβριος» λόγος που φοράει χρυσά σκουλαρίκια

Οι χρυσοί κρίκοι που συνηθίζει να φορά ο ηθοποιός δεν είναι «στυλιστική άποψη» - Τι έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του

morgkan-friman
Οι περισσότεροι φορούν σκουλαρίκια και λοιπά κοσμήματα για να προσθέσουν ένα «λαμπερό» στοιχείο στην εμφάνισή τους. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τον Μόργκαν Φρίμαν.

Ο διάσημος ηθοποιός σπάνια κυκλοφορεί χωρίς τους χαρακτηριστικούς χρυσούς κρίκους του. Αυτή του η επιλογή όμως, δεν αφορά τους «κανόνες της μόδας». Αντιθέτως, υπάρχει ένας κάπως... μακάβριος λόγος πίσω από αυτήν.
shutterstock_2336034295
Ο σταρ του Χόλιγουντ έχει ερωτηθεί επανειλημμένα για τον λόγο που επιμένει να φορά τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια, ένα στυλ που υιοθέτησε πολύ πριν αποκτήσει φήμη στο Χόλιγουντ.

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του, θέλει να είναι προετοιμασμένος για κάθε απρόβλεπτη περίσταση και έτσι, φροντίζει να κουβαλά κάθε μέρα πάνω του «περιουσιακά στοιχεία». Αυτά δεν είναι άλλα από τα χρυσά του σκουλαρίκια.

Ο ηθοποιός, που είναι γνωστός για τον εμβληματικό του ρόλο στην ταινία «The Shawshank Redemption» αποκάλυψε το σκεπτικό πίσω από την επιλογή των χρυσών κρίκων του σε μια παλαιότερη ανάρτηση στο Instagram.

Όπως αναφέρει: «Αυτά τα σκουλαρίκια. Με ρωτάνε συνέχεια γι' αυτά. Η αλήθεια είναι ότι αυτά αξίζουν όσα χρειάζεται κάποιος για να μου αγοράσει ένα φέρετρο, σε περίπτωση που πεθάνω σε ένα ξένο μέρος. Γι' αυτό τα φορούσαν οι ναυτικοί και γι' αυτό τα φοράω κι εγώ. Τώρα ξέρεις».


Κλείσιμο
Η παράδοση αυτή των ναυτικών ξεκινά πολλά χρόνια πριν. Στο παρελθόν, λεγόταν πως αν ένας ναυτικός είχε άτυχο τέλος και το σώμα του ξεβράζονταν στην ακτή, τα πολύτιμα κοσμήματα που φορούσε μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας του. Ορισμένοι ναυτικοί χάραζαν ακόμη και το όνομά τους και το λιμάνι της πατρίδας τους στο εσωτερικό των σκουλαρικιών τους, με την ελπίδα να ξαναβρούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επιπλέον, αν ένας ναυτικός πέθαινε στη θάλασσα, τα σκουλαρίκια αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην κάλυψη των εξόδων μεταφοράς της σορού του στην πατρίδα τους.

Ο ίδιος ο Φρίμαν είχε περιγράψει παλιότερα την προσωπική του σχέση με τη θάλασσα, δηλώνοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του «ναυτικό».

Ο ηθοποιός εξέφρασε τον θαυμασμό του για αυτή τη ναυτική παράδοση σε μια συνέντευξή του στο Fox το 2016, λέγοντας: «Όταν ήμουν παιδί, είδα μια ταινία με πειρατές με τον Burt Lancaster, ο οποίος φορούσε ένα σκουλαρίκι. Το βρήκα σέξι. Στη συνέχεια έμαθα ότι οι ναυτικοί φορούσαν χρυσά σκουλαρίκια για να πληρώνουν τις κηδείες τους, αν πέθαιναν σε ξένες χώρες. Είμαι ναυτικός, οπότε αυτό με καθήλωσε».
shutterstock_123793006
Σε άλλη συνέντευξή του στον Guardian, ανέλυσε την προσήλωσή του στη θάλασσα, εξηγώντας: «Πάντα ήθελα ένα σκουλαρίκι. Έχει να κάνει με την προσήλωσή μου στη θάλασσα. Όταν ήμουν γύρω στα 35, χώρισα από τη γυναίκα μου και μου είπε: "Θα σου τρυπήσω το αυτί". Είμαι φανατικός ναυτικός, ένας άνθρωπος που είναι βαμμένος στα μπλε νερά».

Φωτογραφίες: Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης