Τζέσικα Λανγκ: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την υποκριτική - «Η δημιουργικότητα είναι πλέον δευτερεύουσα σε σχέση με τα κέρδη»

Τζέσικα Λανγκ: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την υποκριτική - «Η δημιουργικότητα είναι πλέον δευτερεύουσα σε σχέση με τα κέρδη»

«Οι μεγάλες ταινίες των franchise θυσίασαν αυτή την τέχνη με την οποία έχουμε ασχοληθεί... για χάρη του κέρδους» δήλωσε η διάσημη ηθοποιός

jessica_lange
Η Τζέσικα Λανγκ δεν πιστεύει ότι θα ασχοληθεί για πολύ ακόμα με τον κινηματογράφο, αφού αισθάνεται ότι η «δημιουργικότητα είναι πλέον δευτερεύουσα σε σχέση με τα εταιρικά κέρδη».

Σε μια νέα συνέντευξή της στην «Telegraph», η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για την αγάπη της για τη φωτογραφία, τις κρίσεις μοναξιάς, το ότι δεν ένιωσε ποτέ άνετα με τη φήμη και γιατί πιστεύει ότι η βιομηχανία δεν είναι αυτό που ήταν παλιά για τους καλλιτέχνες.
Η πρώην πρωταγωνίστρια των ταινιών «King Kong» και «Blue Sky» παραδέχτηκε ότι αισθάνεται πως «οι υπέροχες ταινίες από πραγματικά σπουδαίους σκηνοθέτες, οι υπέροχες ιστορίες, οι σπουδαίοι χαρακτήρες» σπανίζουν πλέον. Ως αποτέλεσμα, σκέφτεται να αποσυρθεί σύντομα από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, λέγοντας: «Νομίζω ότι θα αρχίσω να αποσύρομαι σταδιακά από τον κινηματογράφο».

Κλείσιμο
Όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν εννοούσε ότι «σκέφτεται πραγματικά να αποσυρθεί», η 74χρονη ηθοποιός απάντησε: «Το σκέφτομαι».

«Δεν νομίζω ότι θα το κάνω αυτό για πολύ ακόμα», συνέχισε. «Η δημιουργικότητα είναι πλέον δευτερεύουσα σε σχέση με τα εταιρικά κέρδη».

Η πρωταγωνίστρια του «American Horror Story» δήλωσε ότι στη σημερινή βιομηχανία παραγωγής ταινιών, «η έμφαση δεν δίνεται πλέον στην τέχνη ή στον καλλιτέχνη ή στην αφήγηση της ιστορίας. Γίνεται για την ικανοποίηση των μετόχων σας». Αυτό είναι κάτι που τελικά «μειώνει τον καλλιτέχνη και την τέχνη του κινηματογράφου» για την ηθοποιό.

Η Λανγκ επισήμανε ότι «αυτές οι μεγάλες ταινίες franchise κόμικς» - για τις οποίες λέει ότι η ίδια «δεν ενδιαφέρεται» - «έχουν θυσιάσει αυτή την τέχνη στην οποία έχουμε εμπλακεί... για χάρη του κέρδους».

Επίσης, έβαλε στο στόχαστρο το «ξέφρενο στυλ μοντάζ» των πιο σύγχρονων παραγωγών, το οποίο είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες ταινίες της, όπου η κάμερα παρέμενε και εστίαζε στην ερμηνεία ενός ηθοποιού.

«Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή οι σκηνοθέτες πιστεύουν ότι δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν την προσοχή του κοινού», σκέφτηκε. «Αυτού του είδους η κινηματογράφηση με τρελαίνει».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάννης Ιωαννίδης: Το τελευταίο αντίο στον «ξανθό» - Αποθέωση στο «Αλεξάνδρειο» - Βίντεο και φωτογραφίες

Μαίρη Χρονοπούλου: Ο πολιτικός που ερωτεύτηκε και το «δεν θα γεράσω ποτέ» - Η συνέντευξή της στον Δανίκα τον Φεβρουάριο

Τραγωδία στο Κάνσας: 5χρονη βιάστηκε και δολοφονήθηκε αφού η ίδια της η μητέρα την έδιωξε από το σπίτι

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης