Ο Νίκος Ορφανός έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις αντιδράσεις που προκάλεσε η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Συγχρόνως, σχολίασε και τη συμμετοχή της τρανς ηθοποιού, Φένιας Αποστόλου σε παράσταση που θα ανέβει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Yes», ο ηθοποιός δήλωσε για τη Λένα Κιτσοπούλου: «Έκανε μια σκληρή παράσταση, μια επιθετική παράσταση. Δεν την είδα. Όταν όμως, επιτίθεσαι στο κοινό, το κοινό ενδέχεται να επιτεθεί πίσω. Εμπεριέχεται και υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος πρέπει να ασκεί την κριτική του, όσο σκληρή και δυσάρεστη κι αν είναι, με έναν κάποιο σεβασμό προς τον κόπο του καλλιτέχνη».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cubytqx1dcrd)
Αναφορικά με την τρανς πρωταγωνίστρια του «Φιλοκτήτη», σχολίασε: «Γιατί; Απαγορεύεται αυτό; Δεν απαγορεύεται. Ποιοι αντιδρούν; Δεν το καταλαβαίνω».
«Όλοι μπορούν να παίξουν. Η Τέχνη είναι για όλους. Δεν τίθεται θέμα απαγορεύσεων. Νομίζω πως είναι στη μικρή Επίδαυρο, αλλά και στη μεγάλη να ήταν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Γιατί όχι; Αν κάποιος δυσαρεστείται, ας μην πάει», συμπλήρωσε κλείνοντας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας