Το ραντεβού των billionaires: Ενας γάμος φέρνει το Καστελόριζο στο... κέντρο του κόσμου

Το ραντεβού των billionaires: Ενας γάμος φέρνει το Καστελόριζο στο... κέντρο του κόσμου

Ο δισεκατομμυριούχος Ανδρέας Λιβέρης παντρεύει το ερχόμενο Σαββατο τον μικρό του γιο και έχει καλέσει την αφρόκρεμα του διεθνούς τζετ σετ - Ανάμεσά τους λέγεται ότι θα είναι και το ζεύγος Ομπάμα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gamos-mak
Με καλεσμένους τα πιο ισχυρά ονόματα του επιχειρείν από Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα, αλλά και προέδρους κρατών, με τους οποίους ο δισεκατομμυριούχος Ανδρέας Λιβέρης συνδέεται χρόνια με φιλικούς δεσμούς, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 17 Ιουνίου στο γραφικό Καστελόριζο ο γάμος του μικρότερου γιου του, Αντώνη, και της αγαπημένης του Αμέλια ΜακΚίνον.

Ο γάμος του ζευγαριού έχει προκαλέσει χαρμόσυνη αναστάτωση εδώ και ημέρες στο μικρό νησί του Ανατολικού Αιγαίου, με τους κατοίκους να εργάζονται νύχτα μέρα προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια. Η οικογένεια επιθυμεί έναν άκρως παραδοσιακό γάμο, με τον γαμπρό να ντύνεται στο σπίτι της οικογένειας και να περπατά μέχρι την εκκλησία με τη συνοδεία παραδοσιακών οργανοπαικτών.
Ανδρεαςκαι_Παολα_Λιβερη_μαζι_με_τα_παιδια_τους_Νικο__Αλεξανδρα_και_Αντωνη
To ζεύγος Ανδρέα και Πάολα Λιβέρη μαζί με τα παιδιά τους (από αριστερά) Νίκο, Αλεξάνδρα και Αντώνη

Για τη διαμονή των καλεσμένων τους για το ερχόμενο διήμερο η οικογένεια έχει φροντίσει εδώ και περίπου έναν χρόνο να κλείσει τα περισσότερα από τα καταλύματα του νησιού, ενώ έχουν παραγγελθεί και πολλά τοπικά εδέσματα.

Η οικογένεια Λιβέρη συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς με το νησί, καθώς από εκεί έλκει την καταγωγή του ο Ανδρέας Λιβέρης. Κάθε φορά που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τούς το επιτρέπουν, τα μέλη της οικογένειας, κυρίως ο Ανδρέας Λιβέρης και η σύζυγός του Πάολα, επισκέπτονται το σπίτι τους εκεί, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από το όμορφο λιμάνι. Το ίδιο έκανε πριν από έναν μήνα και ο Αντώνης Λιβέρης: ταξίδεψε στο νησί μαζί με την αρραβωνιαστικιά του προκειμένου να τακτοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου τους, αλλά και να συναντηθούν από κοντά με τον ιερέα Γεώργιο Μαλτέζο, ο οποίος μαζί με ακόμα έναν ιερέα από την Αυστραλία θα ευλογήσουν τα στέφανα.

Για τον γάμο στο Καστελόριζο ο Αντώνης Λιβέρης δήλωσε ενθουσιασμένος στο «ΘΕΜΑ», αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες:
«Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τον γάμο που θα πραγματοποιηθεί στο αγαπημένο μας Καστελόριζο, το νησί όπου γεννήθηκε ο παππούς μου».
gamos-1
Το κτήμα της οικογένειας Λιβέρη, όπου θα δοθεί η γαμήλια δεξίωση
Κλείσιμο

Υψηλοί καλεσμένοι

Από τα μέσα της εβδομάδας στο νησί θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι φίλοι του ζευγαριού, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων - είτε με πολυτελείς θαλαμηγούς είτε με ιδιωτικά τζετ, γι’ αυτό και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.
Αν και τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να παντρευτούν στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Αντώνης και η Αμέλια αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν: ο γάμος τους θα τελεστεί στον προσφάτως ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Πηγαδιού, που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι.
Κτημα
Πανοραμική εικόνα του κτήματος

Ολο το τελετουργικό θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό αύλειο χώρο της εκκλησίας κατά τη δύση του ηλίου με θέα στο απέραντο γαλάζιο. Εκεί θα στηθούν μεγάλες συνθέσεις από εποχικά λουλούδια, οι οποίες σε συνδυασμό με τα μεγάλα κεριά και τα φανάρια θα προσδώσουν αριστοκρατικό αέρα. Για την περίσταση η οικογένεια έχει φροντίσει μέσω του γραφείου που έχει αναλάβει την όλη διοργάνωση να παραγγείλει καθίσματα και σταντ που θα στηθούν για τη διευκόλυνση των καλεσμένων της, που θα ξεπεράσουν τα 250-300 άτομα. Ακούγεται έντονα ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα παρευρεθούν είναι και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ, με τους οποίους ο Ανδρέας Λιβέρης έχει άριστες σχέσεις.

Τα πρώτα κοντέινερ με τον γαμήλιο εξοπλισμό έχουν αρχίσει ήδη να καταφτάνουν στο νησί, όπως και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το κτήμα της οικογένειας Μίταρος στο Μανδράκι (συγγενείς του Ανδρέα Λιβέρη) να φιλοξενήσει τη δεξίωση του ζευγαριού που στόχος είναι να αφήσει εποχή και να τη θυμούνται για χρόνια οι καλεσμένοι, πλούσιοι και φτωχοί, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα. Στον χώρο του κτήματος που βρίσκεται ένα βήμα από τη θάλασσα θα στηθούν τα τραπέζια με την εντυπωσιακή διακόσμηση που έχει επιλέξει το ζευγάρι, καθώς και η εξέδρα για την μπάντα που θα αναλάβει τη μουσική της βραδιάς.
gamos-2

Ερωτας με happy end

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στο Σίδνεϊ και από τότε ζει έναν θυελλώδη έρωτα. Κοινή τους απόφαση, από την αρχή κιόλας της γνωριμίας τους και μόλις κατάλαβαν το πόσο ταιριάζουν, ήταν να μην αφήσουν τον χρόνο να περάσει ανεκμετάλλευτος, γι’ αυτό και τον περσινό Μάιο αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν κάνοντας το πρώτο βήμα και επισημοποιώντας τη σχέση τους μεταξύ συγγενών και φίλων.

Ο Αντώνης Λιβέρης είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Proto Axiom, της μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας στην Αυστραλία. Η Αμέλια ΜακΚίνον εργάζεται ως Business Development Manager (διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) στην Pinnacle Investment Management που ειδικεύεται στη διαχείριση επενδύσεων.
Ο_μεγαλος_γιος_ειχε_παντρευτει_το_2016_στη_Μυκονο
Ο μεγάλος γιος είχε παντρευτεί το 2016 στη Μύκονο

Το ζευγάρι τον περασμένο Αύγουστο είχε απασχολήσει πολλά αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης καθώς βρέθηκε πίσω από την αγορά -μέσω πλειστηριασμού- ενός σπιτιού στο Ανατολικό Σίδνεϊ, συγκεκριμένα στο προάστιο Ετζκλιφ. Συγκεκριμένα, καταβάλλοντας το ποσό των 10,2 εκατ. δολαρίων έγιναν οι νέοι ιδιοκτήτες ενός «αξιοζήλευτου ακινήτου», όπως χαρακτηρίστηκε, με πέντε υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και θερμαινόμενη πισίνα στον καταπράσινο κήπο. Η δημοπρασία, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις σημαντικοί πλειοδότες, είχε ξεκινήσει με μια προσφορά των 9 εκατ. δολαρίων. Τελικά το ακίνητο πέρασε στα χέρια του ζευγαριού, καθώς στην τελευταία φάση προσέφερε τα περισσότερα.

Μέχρι τότε ο 31χρονος Αντώνης Λιβέρης διατηρούσε διαμέρισμα σε έναν από τους εντυπωσιακούς γυάλινους πύργους του Σίδνεϊ, συγγκεκριμένα στο συγκρότημα Macquarie Apartments, ενώ η Αμέλια ζούσε μαζί με τον αδελφό της στην ακριβή συνοικία Πάντινγκτον.
Πολα_και_Ανδρεας_Λιβερης
Πόλα και Ανδρέας Λιβέρης

Πάντως, απ’ όλη την οικογένεια εκείνος που έχει ευχαριστηθεί ιδιαίτερα την απόφαση του ζευγαριού να παντρευτεί στο Καστελόριζο είναι ο Ανδρέας Λιβέρης, καθώς ήταν επιθυμία του ένα από τα τρία παιδιά του, Νίκος, Αλεξάνδρα και Αντώνης, να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου στο νησί απ’ όπου ξεκίνησε και η ιστορία της οικογένειας το μακρινό 1910.

Τελικά το χατίρι τού το έκανε ο βενιαμίν Αντώνης, καθώς ο μεγαλύτερος γιος του Νίκος επέλεξε μεν να παντρευτεί την αγαπημένη του Τζεμίμα Τσάντγουικ στην Ελλάδα, αλλά ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο, στους χώρους του «Santa Marina», το 2016.



Ειδήσεις σήμερα:

Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου από τη Νάουσα

Ριφιφί σε κατάστημα με σπάνια νομίσματα στην Κηφισιά - Λεία πάνω από 1 εκατ. ευρώ

«Ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα» - Πώς έγινε το τροχαίο στην Κηφισιά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης