Ιμάν: Μιλάει για τον ρατσισμό στον χώρο του μόντελινγκ και τις χαμηλές αμοιβές που λάμβανε

Ιμάν: Μιλάει για τον ρατσισμό στον χώρο του μόντελινγκ και τις χαμηλές αμοιβές που λάμβανε

Όπως αποκάλυψε το γνωστό μοντέλο από τη Σομαλία, το χρώμα του δέρματός της ήταν ο λόγος που δεν πληρωνόταν για τη δουλειά της όσο άξιζε

iman
Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε η Ιμάν και αναφέρθηκε στον τρόπο που την αντιμετώπιζαν στην αρχή της καριέρας της, λόγω της καταγωγής της.

Το διάσημο μοντέλο από τη Σομαλία μίλησε στο «Wrap» και ανέφερε πως πολλοί θεωρούσαν πως θα έπρεπε να λαμβάνει μικρότερες αμοιβές, σε σχέση με τα λευκά μοντέλα.

Όπως είπε, αυτός ήταν και ο λόγος που είχε απορρίψει πολλά πρότζεκτ. «Θέλω να πληρώνομαι για αυτό που κάνω. Αυτό σημαίνει ότι θέλω να πληρώνομαι για την ίδια δουλειά που κάνει κι εκείνη. Αυτό είπα τότε και στον ατζέντη μου», εξηγεί.

Κλείσιμο
«Συνειδητοποίησα πως το μόνο μυστικό για να πετύχω ήταν να καταλάβω την αξία μου. Κατάλαβα πως η εικόνα μου είναι το χρυσό μου νόμισμα σε αυτή τη βιομηχανία», συμπληρώνει.

Όμως, ακόμα και σήμερα το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Μοντέλα με αφρικανική καταγωγή εξακολουθούν να λαμβάνουν μικρότερες αμοιβές.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Τζούρνταν Νταν, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε πως: «Θυμάμαι τα κορίτσια που δούλευα μαζί, όπως η καλή μου φίλη Κάρα Ντελεβίν, το κασέ τους ήταν διαφορετικό από το δικό μου, παρόλο που κάναμε την ίδια δουλειά. Η διαφορά προφανώς είναι το χρώμα της επιδερμίδας μας. Αλλά ξέρω την αξία μου και θα τη διεκδικήσω».



Ειδήσεις σήμερα:

Σάκκαρη: Ξημερώματα ο «τελικός» με Κουντερμέτοβα

«Κόκκινα δάνεια»: Μόνη λύση ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τράπεζες και οφειλέτες

Λιζ Τρας: Οι τελευταίες ώρες στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του Σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης