Μόργκαν Φρίμαν: Πώς βίωσε τον ρατσισμό στο Χόλιγουντ - «Μερικούς ρόλους τους πήρα μόνο και μόνο γιατί είμαι μαύρος»

Μόργκαν Φρίμαν: Πώς βίωσε τον ρατσισμό στο Χόλιγουντ - «Μερικούς ρόλους τους πήρα μόνο και μόνο γιατί είμαι μαύρος»

Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης έκλεισε τα 85 του χρόνια και έκανε μία αναδρομή στην καριέρα του - Όσα είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βild»

morgan_freeman_xr
Έχει υποδυθεί, μεταξύ άλλων, τον Θεό και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Μόργκαν Φρίμαν, είναι ένας από τους μεγάλους σταρ του Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες.

Έχει ήδη στη φαρέτρα του ένα Όσκαρ και πέντε υποψηφιότητες, πέντε Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα βραβεία για τις ταινίες του. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild», ο 85χρονος ηθοποιός μιλά για τις εμπειρίες του από τις συνολικά 100 ταινίες στις οποίες έχει παίξει μέχρι τώρα αλλά και για τον ρατσισμό στο Xόλιγουντ.

Αν και έχει κάνει μία μεγάλη περιουσία, όπως υποστηρίζει, «δεν χρειάζεται να ζει σε μια τεράστια έπαυλη με πέντε μπάνια, αυτό είναι χαζό». Η περιουσία του υπολογίζεται σε 200 εκατομμύρια δολάρια, λατρεύει τη φύση και δεν του αρέσει η χλιδή. Στην πολιτεία του Μισισιπή, έχει φτιάξει ένα ράντσο σε ένα αγρόκτημα που κάποτε ανήκε στους γονείς του, και όπως λέει στη γερμανική εφημερίδα, έχει πολλά άλογα και αποικίες μελισσών».

Για τα φετινά του γενέθλια, την 1η Ιουνίου έσβησε 85 κεράκια, πήγε για ιστιοπλοΐα με την οικογένεια και τους φίλους του. «Γιορτάσαμε με τον παραδοσιακό τρόπο, με την οικογένεια και λίγους φίλους και απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα», υποστηρίζει στην εφημερίδα «Bild». Στη διάρκεια της συνέντευξης, παραδέχτηκε ότι στην καριέρα του βίωσε τον ρατσισμό.

Σε μία ταινία, κλήθηκε να υποδυθεί έναν ραδιοφωνικό παραγωγό. Οι λευκοί συνάδελφοί του θα ενσάρκωναν τον ρόλο του επιστήμονα. Όταν ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει κι αυτός έναν τέτοιο ρόλο, έχασε τη δουλειά στην ταινία. «Με είδαν ξαφνικά ως πρόβλημα και πολύ επαναστάτη», όπως επισημαίνει.

Επιπλέον, όπως παραδέχεται, υπήρξαν ταινίες στις οποίες έπαιξε μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του. «Πήρα τον ρόλο μόνο και μόνο γιατί οι δημιουργοί της ταινίας ήθελαν να είναι πολιτικά ορθοί και χρειάζονταν έναν μαύρο ηθοποιό», παραπονιέται σήμερα ο 85χρονος Φρίμαν προσθέτοντας: «Θα έπρεπε να είχα αρνηθεί τότε».

Κλείσιμο
Ο Φρίμαν έχει επίσης τη δική του άποψη για τον ρόλο του στο «Deep Impact» του 1998, όπου υποδυόταν τον πλανητάρχη. «Δεν υποδύθηκα το ρόλο ενός μαύρου προέδρου. Έπαιξα το ρόλο ενός προέδρου που είναι μαύρος», όπως λέει υπογραμμίζοντας ότι είναι μία μικρή αλλά λεπτή διαφορά.

Ωστόσο, ο διάσημος ηθοποιός έχει τη δική του οπτική για το θέμα του ρατσισμού. Πιστεύει ότι ο ρατσισμός δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα αν δεν μιλούσαν για αυτόν όλη την ώρα. Πιστεύει ότι οι μαύροι δεν θα πρέπει να έχουν ειδική αλλά κανονική μεταχείριση.

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αίγινα: Σκότωσε τη μητέρα του και κατέληξε έξω από εκκλησία να τραγουδά και να χορεύει

Φωτιά στη Βούλα: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Μετρούν τις «πληγές» τους οι κάτοικοι

Βρετανία: Χάος για τους ταξιδιώτες με ακυρώσεις πτήσεων - Οικογένεια έφτασε με 32 ώρες καθυστέρηση στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης