Η Μαρία Πρωτόπαππα συναρπάζει και η ενημέρωση καλπάζει

Η Μαρία Πρωτόπαππα συναρπάζει και η ενημέρωση καλπάζει

Αλλαξε το τηλεοπτικό σκηνικό λόγω κακοκαιρίας και ευτυχώς είδαμε και κάτι καλό να γίνεται

TV_protopapa
Υπάρχουν άνθρωποι που μπροστά στις κάμερες δεν αγανακτούν και δεν διαμαρτύρονται. Προσπαθούν μόνοι τους να λύσουν το πρόβλημα, όποιο κι αν είναι αυτό. Ηρεμοι και ψύχραιμοι, σκάβουν μόνοι τους το χιόνι και ούτε καν αναζητούν την Πολιτεία, ούτε καν τους ενδιαφέρει να αναζητήσουν τον υπεύθυνο για την ολιγωρία, ούτε που κοιτούν την κάμερα καλά - καλά. Αμίλητοι σχεδόν αδιαφορούν για τις τηλεκαταγγελίες. Την οργή αυτών των ανθρώπων σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να την περιγράψουμε…

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έμειναν για ώρες στα χιόνια. Μετέδωσαν πληροφορίες, αποτύπωσαν εικόνες, κατήγγειλαν λάθη και ελλείψεις, πήραν τις κάμερες και μπήκαν στα στενά. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι είχαν επιχείρημα απέναντι στον κακό χειρισμό και το χάος, ήταν καλά ενημερωμένοι και «στρίμωξαν» ως όφειλαν τους αρμόδιους.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι απέδειξαν ότι οι τηλεοπτικοί «σταρ» είναι οι αληθινοί εργάτες και όχι οι ατσαλάκωτοι της ψυχαγωγίας που τσαλαβουτούν και λίγο στην ενημέρωση αναζητώντας ένα καλό άλλοθι.

Η σωστή ενημέρωση δεν γίνεται ούτε με φωνές ούτε με εκρήξεις ούτε με σόου. Γίνεται από έμπειρους δημοσιογράφους, καλά διαβασμένους, σοβαρούς με ικανότητα στην συνέντευξη και το ρεπορτάζ. Τα υπόλοιπα είναι για πάσης φύσεως «νούμερα».

Χαραγμένη για πάντα θα μείνει η ερμηνεία σου, Μαρία Πρωτόπαππα. Στο μυαλό και στην ψυχή. Η τόσο φορτισμένη σιωπή, το βλέμμα που έσταζε πένθος, η καρωτίδα που παλλόταν από λυγμό, η φωνή που διαπέρασε τα σωθικά. Ερμηνεία που συνάδει με μία μεγαλειώδη κι σεμνή συνάμα πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση. Ηθοποιός με συνείδηση και ήθος. Ταλέντο μονάκριβο και πολύτιμο. Ο «Σασμός» είναι απλά μία αφορμή να ξεδιπλωθεί αυτό το υποκριτικό μεγαλείο. Το σπάνιο ταλέντο που έρχεται σαν βότσαλο να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τηλεοπτικής μετριότητας. Και αυτός ο κυματισμός διαπερνά το γυαλί και μπαίνει μέσα μας κι ο παφλασμός μάς γαληνεύει από τον ακατάσχετο, ατέρμονο τηλεοπτικό θόρυβο, Μαρία. Ακριβή μου, Μαρία.


«Ακόμη θυμάμαι τον φόβο που με παρέλυε, μου στέγνωνε το στόμα, με έκανε να τρέμω, αλλά ταυτόχρονα μου έδινε δύναμη.
Περνούσαν χιλιάδες σκέψεις από το μυαλό μου αλλά επικεντρωνόμουν στην εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου λίγες ημέρες πριν και έπαιρνα θάρρος. Όταν τελείωσε η συνέντευξη, είχα μουδιάσει, δεν το πίστευα ότι το έκανα αυτό. Άκουγα τις φωνές γύρω μου σαν να είμαι σε γυάλα. Προσευχόμουν ο κόσμος να καταλάβει και να αλλάξει. Όπως τελικά έγινε. Ο κόσμος αλλάζει. Η κοινωνία δεν φοβάται να μιλήσει πια». Άλλο ένα σπουδαίο κορίτσι, η Ζέτα Δούκα. Που άνοιξε στόματα και τον δρόμο για τη λύτρωση.

δουκα
Κλείσιμο

Ημίγυμνοι και ημίγυμνες να κάνουν υπερεκτάσεις στο χιόνι, τις όποιες φυσικά αποτυπώνουν φωτογραφικά αλλιώς δεν θα έμπαιναν στον κόπο. Ωδή στον ναρκισσισμό και την μετριότητα. Για να μην πω τίποτε άλλο…



Ειδήσεις σήμερα:

Στους 115 οι νέοι θάνατοι, 17.960 τα κρούσματα, 646 διασωληνωμένοι

Μισή η συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέει ο Ανδρουλάκης

Κολλημένα στο χιόνι 300 αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, φαντάροι φτυαρίζουν στο οδόστρωμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης