Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το ιστορικό της νυφικό θα εκτίθεται στη νέα έκθεση του Kensigton Palace

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το ιστορικό της νυφικό θα εκτίθεται στη νέα έκθεση του Kensigton Palace

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε χαρακτηρίσει τη μέρα του γάμου του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ως «ένα μεγάλο λάθος»

diana000
Μία νέα έκθεση μόδας θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Kensington Palace και θα περιλαμβάνει επίσης το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα,το οποίο παραχώρησαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι. Η ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης συμπίπτει με την περίοδο εορτασμών στο Παλάτι εις μνήμην της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.



Η έκθεση με τον τίτλο «Royal Style in the Making» θα λάβει χώρα στο Kensington Palace και συγκεκριμένα στο ιστορικό κτίριο Orangery στις 3 Ιουνίου. Σκοπός της είναι να διερευνήσει την σχέση μεταξύ των σχεδιαστών μόδας της εποχής και των βασιλικών πελατών. Πέρα από το μυθικό φόρεμα, στην έκθεση θα περιλαμβάνονται και άλλα ιστορικά κομμάτια, ένα εκ των οποίων θα είναι ένα σπάνιο φόρεμα από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ, μητέρας της τρέχουσας βασίλισσας, και χρονολογείται το 1937.

Κλείσιμο


Ο επιμελητής της έκθεσης Μάθιου Στόρεϊ δήλωσε: «Η έκθεση μας το καλοκαίρι στο Kensigton Palace θα αναδείξει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του βρετανικού design. Το έργο τους έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της εικόνας της βασιλικής οικογένειας στον εικοστό αιώνα. Θα διευρευνήσουμε τη συνεργασία μεταξύ σχεδιαστή και πελάτη και θα αποκαλύψουμε τη διαδικασία, που ακολουθούσαν για τη δημιουργία ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα υψηλής ραπτικής στην βασιλική ιστορία».



Το βασιλικό νυφικό της Νταϊάνα για το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο στις 29 Ιουλίου 1981 σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε επίσης από την Ελίζαμπεθ και τον Ντέιβιντ Εμάνουελ. Η ουρά, που φέρει έχει μήκος σχεδόν 8 μέτρα και εώς και σήμερα δεν έχει φορεθεί κάποια μακρύτερη στη βασιλική ιστορία. Κάθε στοιχείο του νυφικού, το καθιστά ξεχωριστό. Η δαντέλα του μάλιστα είναι αντίκα και άνηκε στην βασίλισσα Μαίρη, την γιαγιά του πρίγκιπα Κάρολου.




 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρή Γιαπωνέζα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον 77χρονο «Δον Ζουάν» σύζυγό της

Κυπριακό: Ύστατη προσπάθεια στη Γενεύη να αποφευχθεί το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγούν οι Τούρκοι

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 - 120 δόσεις της εφορίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης