Πιερία - Κλοπές: Κατέστρεψαν 27 μετασχηματιστές για να κλέψουν τον χαλκό!

Πιερία - Κλοπές: Κατέστρεψαν 27 μετασχηματιστές για να κλέψουν τον χαλκό!

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την δράση της σπείρας των «κυνηγών» χαλκού που ρήμαζαν τους υποσταθμούς του δικτύου της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές 

peripoliko_
Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την δράση της σπείρας των «κυνηγών» χαλκού που ρήμαζαν τους υποσταθμούς του δικτύου της ΔΕΗ σε διάφορες περιοχές της Πιερίας για να κλέψουν το πολύτιμο περιεχόμενό τους, καθώς εξιχνιάστηκαν άλλες 14 περιπτώσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλοπών στις 28!

Η δράση της σπείρας που αποτελείτο από πέντε Έλληνες είχε αποκαλυφθεί στις 24 Μαρτίου, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνίασαν 14 κλοπές με λεία μετασχηματιστές και καλώδια αξίας 62.000 ευρώ, που είχαν γίνει από τον Νοέμβριο του 2019 ως τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος των δραστών, που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Η προανάκριση συνεχίζεται και ήδη προέκυψε ότι το ίδιο διάστημα, οι «κυνηγοί» χαλκού είχαν λεηλατήσει άλλους 27 μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά ύψους 103.000 ευρώ στο δίκτυο, ενώ είχαν ξηλώσει ηλεκτρολογικά υλικά αξίας 15.000 ευρώ από ένα αντλιοστάσιο και είχαν αποπειραθεί να κλέψουν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από μια αποθήκη μέσα σε αγρόκτημα περιοχής της Πιερίας. Για όλα αυτά, σχηματίστηκε σε βάρος τους συμπληρωματική δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης και η έρευνα συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα «Σπυριδούλα» στην Αθήνα του 2020: Τα βασανιστήρια μίας κοπέλας που εγκαταλείφθηκε σε ένα μπαλκόνι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης