Βοιωτία: Ρήμαξαν 134 μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά άνω των... €340.000!

Βοιωτία: Ρήμαξαν 134 μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά άνω των... €340.000!

Τέσσερα χρόνια δρούσε ανενόχλητη η σπείρα των αλλοδαπών «κυνηγών» χαλκού

peripoliko_14
Τέσσερα χρόνια δρούσε ανενόχλητη μια σπείρα αλλοδαπών «κυνηγών» χαλκού που λεηλατούσαν τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε περιοχές της Βοιωτίας, προκαλώντας τεράστια ζημιά που υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ στην Επιχείρηση. Κι αυτό, ενώ τέσσερα από τα μέλη της είχαν ήδη συλληφθεί!

Η πολυετής έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Θηβών οδήγησε στην εξιχνίαση συνολικά 96 κλοπών και φθορών μετασχηματιστών, που είχαν γίνει στις περιοχές Καπαρέλι, Ελλοπία, Πλαταιές, Λουτουφί, Λεύκτρα, Βάγια, Θήβα, Μουρίκι, Μελισσοχώρι, Ερυθρές, Ελεώνα και Ύπατο της Βοιωτίας από τις 11 Φεβρουαρίου ως τις 11 Απριλίου του 2016 και την ταυτοποίηση πέντε αλλοδαπών μελών της σπείρας ηλικίας 27, 26, 25, 24 και 26 χρόνων.

Τέσσερις από αυτούς είχαν συλληφθεί την τελευταία ημέρα της δράσης τους από αστυνομικούς της Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι είχαν εξιχνιάσει τότε 38 κλοπές και φθορές μετασχηματιστών. Ωστόσο, η εγκληματική ομάδα συνέχιζε τις λεηλασίες που είχαν ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, ενώ τα μέλη της διέθεταν κατάλληλες τεχνικές γνώσεις και εξοπλισμό για να ξηλώνουν τα χάλκινα πηνία από το εσωτερικό των μετασχηματιστών.

Σε βάρος των ταυτοποιημένων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές σε βαθμό κακουργηματος και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί τους ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης