Φυλακές Δομοκού: Ματσέτες και μαχαίρια σε κελιά κρατουμένων
Φυλακές Δομοκού: Έτοιμοι για σύρραξη ήταν κάποιοι κρατούμενοι όπως προκύπτει από το μικρό οπλοστάσιο που βρέθηκε κρυμμένο σε αιφνιδιαστική έρευνα
Μάνος Τσαγκαράκης
Έτοιμοι για σύρραξη ήταν κάποιοι κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού, όπως προκύπτει από το μικρό οπλοστάσιο που βρέθηκε κρυμμένο σε διάφορα κελιά, όταν έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα οι άνδρες της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών.
Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με σωφρονιστικούς υπάλληλους και δεν περιορίστηκε στα κελιά αλλά επεκτάθηκε και σε άλλους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι κρύβονταν αυτοσχέδια όπλα. Πράγματι, κατασχέθηκαν συνολικά δέκα αυτοσχέδια μαχαίρια, λάμες και ματσέτες που, προφανώς, θα χρησιμοποιούνταν σε συμπλοκές.
Σε βάρος των κρατουμένων που είχαν στην κατοχή τους τα αυτοσχέδια πολεμοφόδια σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και αυτοί που έκρυβαν οπλισμό σε κοινόχρηστους χώρους της φυλακής.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.