Κορωνοϊός: Στο Ηράκλειο έγινε η ταφή του 42χρονου Γερμανού καθηγητή

Κορωνοϊός: Στο Ηράκλειο έγινε η ταφή του 42χρονου Γερμανού καθηγητή

Κορωνοϊός: Δεν επιτράπηκε η μεταφορά της σορού στη Γερμανία - Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε ότι η τελετή έγινε με απόλυτο σεβασμό στον άτυχο επιστήμονα

kathigitis_kriti
Στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου έγινε η ταφή του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Αντρέας Χίλμπολ που πέθανε λόγω των επιπλοκών που του προκάλεσε ο κορωνοϊός, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι αρχές δεν έδωσαν την άδεια για τη μεταφορά της σορού στη Γερμανία, λόγω των περιορισμών, με αποτέλεσμα η ταφή να γίνει στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έξω από το ΠΑΓΝΗ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη τόνισε ότι η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, με απόλυτο σεβασμό στον επιστήμονα.

Η κ. Μπορμπουδάκη απέκλεισε το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης και μίλησε για επιπλοκή που δυστυχώς ευθύνεται για θανάτους υγιών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Επίσης, μετέφερε τις ευχαριστίες της συντρόφου και των γονιών του Γερμανού καθηγητή για την φροντίδα που έτυχε από το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ, από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του.

Η πορεία της υγείας των άλλων ασθενών

Στην Κρήτη, η γυναίκα από την Αργεντινή συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, ενώ ένας άνδρας μεταφέρθηκε από τη ΜΕΘ στην κλινική.

Επίσης, η 52χρονη από τη Σητεία, μετά από νοσηλεία στην εντατική μεταφέρθηκε σε κλινική του νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Θετική και η μητέρα του βρέφους από τη Φθιώτιδα

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης