Κορωνοϊός - 42χρονος Γερμανός στην Κρήτη: Πώς «έφυγε» ένας άνθρωπος υγιής και αθλητικός

Κορωνοϊός - 42χρονος Γερμανός στην Κρήτη: Πώς «έφυγε» ένας άνθρωπος υγιής και αθλητικός

«Ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες», τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Kρήτης Νίκος Τζανάκης

Κορωνοϊός - 42χρονος Γερμανός στην Κρήτη: Πώς «έφυγε» ένας άνθρωπος υγιής και αθλητικός
Πολύ σοβαρά ερωτήματα εγείρει ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, με τις υγειονομικές αρχές να τον αντιμετωπίζουν ως «ειδική περιπτώση».

Ο άτυχος άνδρας βρήκε τον θάνατο από τον φονικό κορωνοϊό στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Τα ερωτήματα εστιάζονται σε ένα και μόνο γεγονός. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος είναι καθ' όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου δύο μέτρα να χάνει τη ζωή του από τον νέο κορωνοϊό.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Kρήτης Νίκος Τζανάκης εξήγησε πώς έγινε η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 42χρονου.

Όπως αναφέρει και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ekriti.gr, ο άτυχος καθηγητής αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να μεταβεί στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ την περασμένη Δευτέρα αποφασίστηκε να διασωληνωθεί.

Συνάδελφοί του μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια

Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης, «ήρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς Κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρ' ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων, με συνέπεια να μην ανταλλάσσεται οξυγόνο και να μην περνά αίμα από την δεξιά πλευρά της καρδιάς προς την αριστερή κυκλοφορία και να σταλεί στο σώμα του, στα υπόλοιπα όργανα δηλαδή ήταν ένα είδος μπλοκ», σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Τζανάκης, υπάρχουν και τέτοιες ελάχιστες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς άλλα υποκείμενα νοσήματα φαίνεται να έχουν αυτή την κατάληξη.

Πολύ σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με τον καθηγητή, στο νησί σχεδόν όλα τα κρούσματα είναι εισαγόμενα εκτός δύο περιπτώσεων που ερευνώνται ακόμα και φαίνεται ότι η Κρήτη έχει ιδιαίτερα χαμηλό επιπολασμό της νόσου, καθότι είναι περίπου 2% συνολικά τα θετικά ως προς τα εκτελεσθέντα τεστ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έρχονται άνθρωποι με λοιμώξεις του αναπνευστικού και εντάσσονται στα ύποπτα κρούσματα τους γίνεται το τεστ και μόνο 2% από αυτούς βρίσκονται θετικοί.

Αυτό είπε ο καθηγητής είναι μια μεγάλη ελπίδα ότι εδώ στην Κρήτη ακόμη ο ιός δεν έχει μπεί για τα καλά μέσα στην κοινότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ερωτήματα για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού στην Κρήτη - Καραντίνα σε περιοχές στην Ξάνθη

Κορωνοϊός - Κρήτη: Προβληματισμός για το πώς πέθανε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής

Κρούσματα κορωνοϊού: Οι εστίες του ιού στην Ελλάδα έναν μήνα μετά τον πρώτο ασθενή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης