Κορωνοϊός στη Γαλλία: «Πόλεμος» Μακρόν - Ντιντιέ Ραούλ για την χλωροκίνη

raoult-macron

O κορυφαίος Γάλλος λοιμωξιολόγος και υπέρμαχος της χλωροκίνης για την καταπολέμηση των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό κηρύσσει τον πόλεμο στον Μακρόν και δηλώνει ότι αποχωρεί από το επιστημονικό συμβούλιο του Ελιζέ για την καταπολέμηση του Covid-19 - Eπιστολή του Ντιντιέ Ραούλ στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde»

«Ο γιατρός μπορεί και πρέπει να σκέφτεται σαν γιατρός, όχι σαν μεθοδολόγος», γράφει σε επιστολή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο Ντιντιέ Ραούλ ρίχνοντας το γάντι στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που βλέπει με δυσπιστία το έργο του. Για το Ελιζέ, o Ντιντιέ θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Ο διάσημος λοιμωξιολόγος της Μασσαλίας, ένθερμος υποστηρικτής της ουσίας χλωροκίνης για την καταπολέμηση των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό, δικαιολογεί τις μεθόδους του και επιτίθεται στους ηθικούς κανόνες που ισχύουν σήμερα στη Γαλλία. Η δραστική ουσία που χρησιμοποιεί βρέθηκε στο στόχαστρο των επιστημόνων όταν την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σε μικρής κλίμακας μελέτη (με τη συμμετοχή μόλις 24 ατόμων) εξαφάνισε τον ιό από τον οργανισμό των ασθενών.

«Η κοινωνία πρέπει να μιλάει για θέματα δεοντολογίας και, ειδικότερα, για ιατρική δεοντολογία. Έχουν δημιουργηθεί ιδρύματα για να ανταποκριθούν σε αυτό, όπως η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ηθικής για τις Επιστήμες της Ζωής και την Υγεία (CCNE) ή οι Επιτροπές Προσωπικής Προστασίας που είναι υπεύθυνες για την αξιολόγηση των ιατρικών ερευνητικών προγραμμάτων. Δυστυχώς, αυτές οι δομές έχουν εξελιχθεί υπό την επήρεια ειδικών στη μέθοδο και, σιγά-σιγά, η μέθοδος έχει τελικά υπερισχύσει της ουσίας.

»Τα πραγματικά ηθικά και δεοντολογικά προβλήματα μου φαίνεται ότι δεν έχουν πλέον προτεραιότητα. Ήμουν ανοικτός στον καθηγητή Ντιντιέ Ζικάρ, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ηθικής για τις Επιστήμες της Ζωής και την Υγεία (CCNE). Ο ίδιος συμφώνησε πλήρως μαζί μου. Η γνώμη της επιτροπής δεοντολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ή για τον περιορισμό των βασικών φαρμάκων έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο γνωμοδότησης από μια «πραγματική» επιτροπή δεοντολογίας.

«Για παράδειγμα, το έργο του Ιδρύματος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (IHU) που δημιούργησα πριν από δέκα χρόνια, περιελάμβανε τη δημιουργία επιτροπής «δεοντολογίας». Από τότε, αυτή η επιτροπή έδωσε αρκετές ιδέες, οι οποίες με βρίσκουν σύμφωνο. Επέμεινε σχετικά με τη σημασία της διαφάνειας καθώς κινδυνεύει να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων».

Με την επιστολή του αυτή ο καθηγητής Ραούλ αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο που έχει συσταθεί στο Ελιζέ για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien», ο καθηγητής αποφάσισε να μείνει στη Μασσαλία, όπου συνεχίζει τη έρευνά του με βάση τη χλωροκίνη.

Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα γίνουν νέες κλινικές δοκιμές του φαρμάκου με χλωροκίνη σε περισσότερους ασθενείς, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να στηρίζουν αδιάσειστα τα ευρήματα. Ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι η θεραπεία με το φάρμακο Plaquenil (που εμπεριέχει την ουσία χλωροκίνη και χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα) ίσως έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε:

«Έλαβα υπόψη μου τα αποτελέσματα κι έδωσα την έγκριση για τη διενέργεια μεγαλύτερης δοκιμής το συντομότερο δυνατό σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από άλλες ομάδες». Τόνισε δε ότι ελπίζει πως οι νέες δοκιμές θα επιβεβαιώσουν τα ευρήματα του καθηγητή Ραούλ, που συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την ανάσχεση του νέου κορωνοϊού. O ίδιος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την διαφωνία του αναφορικά με την πολιτική του κατ' οίκον περιορισμού που εφαρμόζει κυβέρνηση Μακρόν, την οποία μάλιστα θεωρεί ως «μεσαιωνική».  Ο Γάλλος επιστήμονας τόνισε ότι χρειάζεται να γίνουν «μαζικά τεστ ανίχνευσης σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων, όπως έκανε η Νότιος Κορέα».

Υπενθυμίζεται ότι, στη Γαλλία, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών που εδρεύει στη Μασσαλία, κατόπιν αλλεπάλληλων κλινικών δοκιμών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δραστική ουσία χλωροκίνη έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ χορήγησε το φάρμακο Plaquenil. Αυτό, εμπεριέχει τη συγκεκριμένη ουσία σε 24 ασθενείς με κορωνοϊό επί ένα δεκαήμερο. Οι 18 από τους πάσχοντες από την έκτη μέρα δεν ήταν φορείς του ιού. Αυτό σημαίνει ότι κατάφεραν να σταματήσουν τη μεταδοτικότητα. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη καλύτερα στη συνέχεια. Χορηγήθηκε χλωροκίνη σε συνδυασμό με αζιθρομυκίνη σε άτομα που παρουσίαζαν κλινικά συμπτώματα του αναπνευστικού λόγω του Covid-19 και οδηγούνταν σε πνευμονία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το υπ. Υγείας και ο ΕΟΦ παρήγγειλαν 5 τόνους χλωροκίνη από την Ινδία

Κρούσματα κορωνοϊού: Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα

Κορωνοϊός - Ευρώπη: Η πανδημία «γονατίζει» Ιταλία και Ισπανία - Αλληλεγγύη και μέτρα από άλλες χώρες

ΣΧΟΛΙΑ (28)

MANOS

Πριν βιαστεί να πει ο καθένας το κοντό του και το μακρού του: Ο καθηγητής Raoult είναι αεροπλανοφόρο γνώσεων, έχοντας απίστευτο κλινικό και ερευνητικό έργο, H-index 175 και οι εργασίες του έχουν περίπου 148.000 αναφορές στην διεθνή βιβλιογραφία. Αυτό τον κατατάσσει στους κορυφαίους παγκοσμίως στον τομέα του. Επίσης, αν δείτε τις συνεντεύξεις του και παρακολουθήσετε πως μιλάει, φαίνεται άνθρωπος μετρημένος, σοβαρός και μετριόφρων χωρίς φαμφάρες και επιδειξιομανία. Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ

Κωστας

Εδω και μηνα και βαλε οι χλωροκινες εχουν εξαφανιστει μυστηριωδως απο ολα τα φαρμακεια και τις φαρμακαποθηκες παγκοσμιως. Μη τρεχετε τσαμπα. Εδω κυκλοφορουσε με 2 ονοματα. Τιποτα πουθενα. Ρωσια το ιδιο.

@@@ Τσάμπα

μάλωμα. Θα το δοκιμάσουν στην Ελλάδα και όλα καλά..

theokal

Η χλωροκίνη είναι το φάρμακο της ελονοσίας που πλήττει κυρίως αφρικανικες και ασιατικές χώρες και ο γιατρός έχει πολύ μεγάλη εμπειρία σε ιώσεις που θέρισσαν την Αφρική τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά πιθανόν ελλάτωμα της χλωροκίνη να ειναι οτι .... είναι φτηνή.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΗ

Τανάσης

Δεν είμαι Συριζαίος, αλλά βλέπω παντού άτομα πολλά να έχουν ψύχωση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκτός από ψυχοπαθολογικό είναι και λίγο αστείο. Ας ηρεμήσουν λίγο από τη μανία καταδίωξης που έπαθαν. Χειρότερα από τον Κορωναίο!

Ταναση

Ένα θα σου πω: σκέψου να είχαμε πολακη να ενημερώνει καπνίζοντας ... Κρύος ιδρώτας

Τρελός παπατζης

Όχι ότι δεν είναι καλος ιατρός αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η ανακάλυψη δεν θα έρθει από αυτούς που γουστάρουν την δημοσιότητα.. όπως γίνεται και στις ταινίες θα έρθει από αυτόν που δεν φαίνεται.Σε όλο τον κόσμο 5 εργαστήρια πραγματικά κάνουν δουλειά με 12μελες προσωπικό.Απο 120 άτομα εξαρτάται η ζωή 7 δισεκατομμυρίων ...

Κορωνοϊός

Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες στη Νότια Γαλλία, θεραπεύτηκαν με την χλωροκίνη που τους χορήγησε και οι 24 ασθενείς που επέβλεπε.

ψτ

ποιο ειναι το αντιδεοντολογικο στην υποθεση;;;;

απο κορυφαίους γεμίσαμε.

ο κόσμος χρειάζεται τον απλό και ταπεινό γιατρό όχι κορυφαίους που δεν τους βρίσκεις.

12

ποια ειναι η διαφωνια τους δλδ;

Γάτος

Βρήκαν ευκαιρία για προβολή και για χρήμα κάποιοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία