Στη σύλληψη δύο ανηλίκων αγοριών, 14 και 15 ετών αντίστοιχα, για υπόθεση πορνογραφίας, προέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Λευκίμμης στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία γονέων ανηλίκων κοριτσιών της περιοχής, αποκαλύφθηκε, από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη, ότι τα ανήλικα αγόρια, μαθητές γυμνασίου, είχαν στην κατοχή τους και διακινούσαν, σε άλλους ανήλικους μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών.
Σε βάρος των ανηλίκων αγοριών σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση πορνογραφίας, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικά μέσα αποθήκευσης τύπου USB, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο κάρτες μνήμης.
Οι δύο ανήλικοι καθώς και οι γονείς τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Δείτε βίντεο: Κέρκυρα: Μαθητές διακινούσαν σε άλλους ανήλικους γυμνές φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.