Κορωνοϊός: Τέλος τα προληπτικά τεστ λόγω σοβαρής έλλειψης αντιδραστηρίων

Κορωνοϊός: Τέλος τα προληπτικά τεστ λόγω σοβαρής έλλειψης αντιδραστηρίων

Όποιος πολίτης θελήσει να κάνει το τεστ χωρίς να έχει τα συμπτώματα, δεν μπορεί ούτε στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, αφού ο ΕΟΔΥ έχει δώσει εντολή να πραγματοποιούνται μονο τα τεστ σε ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν συμπτώματα

antidrastiria_koronoios
«Φρένο», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, βάζουν τόσο τα ιδιωτικά κέντρα υγείας όσο και τα δημόσια, στην προληπτική διενεργεια του τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς τα αντιδραστήρια που χρειάζονται, παρουσιάζουν έλλειψη.

Όποιος πολίτης από σήμερα απλά ανησυχήσει και θελήσει να κάνει το τεστ χωρίς να έχει τα συμπτώματα, δεν μπορεί ούτε στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, αφού και εκεί ο ΕΟΔΥ έχει δώσει εντολή να πραγματοποιούνται μονο τα τεστ σε ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έχουν συμπτώματα.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στην χώρα μας εντοπίστηκε στις 26 Φεβρουαρίου και, έπειτα από 20 μέρες, εμφανίζονται τα προβλήματα στην αγορά αντιδραστηρίων καθώς η ζήτησή τους είναι αυξημένη, λόγω και των κρουσμάτων στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Σε επικοινωνία του protothema.gr με τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, κανένα από αυτά δεν μας έκλεισε ραντεβου, προκειμένου να κάνουμε το τεστ προληπτικά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, η έλλειψη των αντιδραστηρίων είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ δεν έχουν δικαιώμα να κάνουν το τεστ, εάν δεν έχουν εμφανίσει τα συμπτώματα του ιού.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις, όπου διασωστες του ΕΚΑΒ έχουν παραλάβει σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι, θορυβημένοι, έχουν ζητήσει από την υπηρεσία να εξεταστούν και τους αρνούνται, μιας και δεν παρουσιάστηκε κάποιο σύμπτωμα.

Κλείσιμο
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα όριά του βρίσκεται και το υγειονομικό υλικό του ΕΣΥ και ειδικότερα οι ειδικες στολές μιας χρήσης, οι μάσκες και τα γυαλιά, αφού σε κάθε περίπτωση αυτά τα τρία υλικά πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια και οι διασωστες να φορέσουν νέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης