«Ηλεκτρονικός πόλεμος»: Ομόφωνα αθώοι ο Λιακουνάκος και άλλοι 16

«Ηλεκτρονικός πόλεμος»: Ομόφωνα αθώοι ο Λιακουνάκος και άλλοι 16

Σε αθωωτική απόφαση και για τους 17 συνολικά εμπλεκόμενους στη μεγάλη δικογραφία για την σύμβαση του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak, του αποκαλούμενου και «ηλεκτρονικού πολέμου», κατέληξε με απόφασή του Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας

liakounakos_thomas_dikastiria
Με την απόφαση, που εκδόθηκε μια επταετία περίπου μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων και δύο χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο Ηλίας Αρκουμανέας, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καθώς και μέλη των αρμόδιων επιτροπών, πρώην αξιωματικοί του στρατού.

Τα μέλη του δικαστηρίου υιοθέτησαν με την απόφαση που εξέδωσαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ουρανίας Στέκα και έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε ούτε η αντικειμενική ούτε η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας που αποδόθηκε σε όσους χειρίστηκαν την επίμαχη σύμβαση.

«Κατά το δικαστήριο, δεν υπήρξε σφάλμα στη διαχείριση της σύμβασης προμήθειας. Οι αξιωματικοί των αρμοδίων επιτροπών έπραξαν το καθήκον τους σύμφωνα με το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου. Η σύμβαση κάλυψε τις ανάγκες του για τον ηλεκτρονικό πόλεμο» δήλωσε, με αφορμή την έκδοση της αθωωτικής απόφασης, ο ποινικολόγος κ. Θέμης Σοφός, ο οποίος ήταν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των πρώην αξιωματικών.

«Το ερώτημα που παραμένει σήμερα πλέον δεν αφορά τους αξιωματικούς και τα στελέχη της περιόδου εκείνης, αλλά αυτούς που χειρίζονται τη σύμβαση, χωρίς να έχει ακόμα καταγγελθεί ή με άλλο τρόπο λυθεί και οι οποίοι κρατούν ακόμη σε εκκρεμότητα μια τόσο σπουδαία προμήθεια» τόνισε ακόμη ο κ. Σοφός.

Kαι προσέθεσε: «Κι αυτό ενώ γνωρίζουν ότι υπήρχε πρόταση που συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ετών για την υλοποίηση των όρων της σύμβασης. Είμαι υπερήφανος που εκπροσώπησα στην υπεράσπιση τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, όπως και για το δικαστήριο που, με μία διεξοδική διαδικασία έλαβε υπόψη όλο το αποδεικτικό υλικό κατά τρόπο αμερόληπτο και κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης