Κορωνοϊός - Κύπρος: Ανησυχία από τον ΟΗΕ για το κλείσιμο οδοφραγμάτων στα κατεχόμενα

Κορωνοϊός - Κύπρος: Ανησυχία από τον ΟΗΕ για το κλείσιμο οδοφραγμάτων στα κατεχόμενα

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν όλα τα αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τη δημόσια υγεία, ωστόσο υπογραμμίζεται πως «είναι επιτακτική ανάγκη οι δύο πλευρές να συντονίστουν στενά»

kupros-anoiksan-ta-odofragmata-deruneias-kai-aplikiou_w_hr
Ανησυχία εκφράζει η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (UNFICYP) για τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρουσιάζονται και στις δύο πλευρές, λόγω της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, λόγω του κορωνοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν όλα τα αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για τη δημόσια υγεία, ωστόσο υπογραμμίζεται πως «είναι επιτακτική ανάγκη οι δύο πλευρές να συντονίστουν στενά, με στόχο μια ολοκληρωμένη ανταπόκριση.

Σε αυτό το πλαίσιο, προστίθεται, ο ρόλος της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία «είναι καθοριστικής σημασίας και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο».

Η UNFICYP αναφέρει ακόμη ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003 επέτρεψε στους Κύπριους να κινούνται ελεύθερα σε όλο το νησί, διευκολύνοντας την επαφή μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

«Είναι σημαντικό οι πλευρές να διατηρήσουν το διάλογο και τον συντονισμό που επέδειξαν όταν συμφώνησαν από κοινού με το άνοιγμα των σημείων διέλευσης, τα οποία υπήρξαν ένα σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων για τα τελευταία 17 χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης