Κύπρος: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο οδοφραγμάτων «λόγω του κορωνοϊού»

Κύπρος: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο οδοφραγμάτων «λόγω του κορωνοϊού»

Το μέτρο κλεισίματος κάποιων οδοφραγμάτων είναι προσωρινό ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, που δεν απέκλεισε το άνοιγμα μερικών

n-2
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών για το προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων στη Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία.

Με το σύνθημα “Ενωμένη Κύπρος!”, οι πολίτες απαίτησαν την ακύρωση της χθεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι πολίτες έριξαν τα κιγκλιδώματα και πέρασαν στα κατεχόμενα.

Τα κόμματα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του μέτρου αναστολής λειτουργίας οδοφραγμάτων, επικρίνοντας τη κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν διαβουλευτηκε με κανέναν. Στα οδοφράγματα που παραμένουν ανοικτά παρατηρείται συμφόρηση και καθυστερήσεις στις διελεύσεις πολιτών. Η κυβέρνηση έχει αναφέρει πως το μέτρο είναι προσωρινό λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Οδόφραγμα Λήδρας


Κλείσιμο
Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων χαιρέτισε η Χρυσή Αυγή Κύπρου (ΕΛΑΜ) αναφέροντας ότι ήταν δική της εισήγηση που υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν αποκλείεται να ανοίξουν κάποια οδοφράγματα

O Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως το μέτρο κλεισίματος κάποιων οδοφραγμάτων είναι προσωρινό και δεν απέκλεισε να υπάρξει επανάνοιγμα ενός ή περισσοτέρων οδοφραγμάτων ανάλογα με τις εξελίξεις.


Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και της συμπολίτευσης κ. Κούσιος είπε ότι το κριτήριο βάσει του οποίου λήφθηκε η απόφαση, αφορά καθαρά την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

«Δεν υφίσταται οτιδήποτε που να άπτεται οποιαδήποτε άλλης πολιτικής θέσης και η Κυβέρνηση ενεργεί μέσα στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για προστασία των πολιτών του κράτους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε για την προστασία τόσο των Ελληνοκυπρίων, όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση «προφανώς και δεν αφήνει περιθώρια οποιασδήποτε άλλης ερμηνείας, καθώς παραμένουν ανοιχτές πέντε δίοδοι, τρεις στη γραμμή αντιπαράταξης και δύο στις βρετανικές βάσεις».

Κληθείς τέλος να απαντήσει κατά πόσο η απόφαση για τα οδοφράγματα είναι απόλυτα αιτιολογημένη με βάση τα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα, ο κ. Κούσιος είπε ότι «η απόφαση στηρίχθηκε στα δεδομένα που είχαμε τη στιγμή της λήψης της απόφασης». Είναι ένα μέτρο για να υπάρξει πιο αποτελεσματικός έλεγχος, με βάση τις δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσον αφορά εξοπλισμό αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό, κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης