Ακόμη ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων βρέθηκε στο στόχαστρο διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη.
Αυτή τη φορά η έκρηξη σημειώθηκε σε ΑΤΜ στον Δρυμό του δήμου Ωραιοκάστρου αλλά οι επίδοξοι δράστες συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δύο δράστες προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται στο κτίριο της δημοτικής κοινότητας του Δρυμού. Ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα καθώς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς,
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο με τον οποίο έγινε η έκρηξη, αν δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε η ίδια μεθοδολογία της διοχέτευσης αερίου όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα «χτυπήματα» που έγιναν κατά το τελευταίο δίμηνο σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. Επίσης ερευνάται εάν οι δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα, ευθύνονται και για τις υπόλοιπες εκρήξεις σε ΑΤΜ που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του έτους.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.