Στη φυλακή παιδόφιλος αρχιμανδρίτης για παρενόχληση ανηλίκων

Στη φυλακή παιδόφιλος αρχιμανδρίτης για παρενόχληση ανηλίκων

Φρίκη από όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο - «Παίζουμε σαν τις παλιόγατες» έλεγε στα παιδιά  - Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 27,5 ετών για κατ’ επανάληψη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών - Οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την καταδικαστική εφετειακή απόφαση και δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kid_ar
Στις Φυλακές Τρικάλων θα παραμείνει ο 53χρονος σήμερα αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 27,5 ετών για κατ’ επανάληψη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών (παπαδάκια), ηλικίας 10 και 14 ετών, και για κατοχή πλούσιου πορνογραφικού υλικού. Και αυτό επειδή οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την καταδικαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Η εκκλησιαστική πορεία του αρχιμανδρίτη ξεκίνησε το 1988, όταν έγινε μοναχός και μόνασε στο Μοναστήρι της Πάτμου έως το 1994, ενώ στο μεταξύ το 1992 χειροτονήθηκε διάκονος. Πέρασε από διάφορες ενορίες και μητροπόλεις και τον Φεβρουάριο του 2011 χρίστηκε αρχιμανδρίτης και μετακινήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε περιοχή της Αττικής. Στην ενορία του ήταν γνωστός ως πατήρ Θεόκλητος. Εκεί υπήρχαν δύο παπαδάκια ηλικίας 10 και 14 ετών, τα οποία ήταν αφοσιωμένα από μικρά παιδιά στην Εκκλησία, καθόσον είχαν εκφράσει την επιθυμία να γίνουν ιερωμένοι. Μάλιστα η μητέρα του ενός ήταν μέλος του φιλόπτωχου ταμείου της ενορίας.

Αρχικά ο αρχιμανδρίτης προσέγγισε τους δύο ανηλίκους. Ετσι, δημιούργησε πνευματική σχέση με τους ανηλίκους. Στο μεταξύ, ο πατήρ Θεόκλητος απέκτησε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) με σύνδεση στο Διαδίκτυο. Από το καλοκαίρι του 2011 έως τον Μάρτιο του 2012 προχώρησε στο επόμενο βήμα, το οποίο δεν ήταν άλλο από το να αγοράσει σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 ψηφιακοί δίσκοι οι οποίοι περιείχαν ασελγείς πράξεις που διενεργούνταν από και με ανηλίκους, ενώ σε 17 από αυτούς πρωταγωνιστές ήταν ανήλικοι.

Πέρα από αυτό, την ίδια χρονική περίοδο ο αρχιμανδρίτης απέκτησε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γονείς των δύο ανήλικων παιδιών, οι οποίοι τους επέτρεπαν να μένουν με τον «πνευματικό» τους τόσο μέσα στην εκκλησία (και το Ιερό της) όσο στο σπίτι του, αλλά και στο σπίτι των γονέων που συχνά επισκεπτόταν. Ετσι, ο πατήρ Θεόκλητος είχε την ευχέρεια να προβαίνει «σε ασελγείς πράξεις που προσβάλλουν την αγνότητα της παιδικής ηλικίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αρεοπαγίτες.

Σε πρώτο στάδιο ξεκίνησε με φιλιά και δαγκώματα στα μάγουλα λέγοντας τη φράση «εμείς παίζουμε σαν τις παλιόγατες». Μετά έβαζε τους ανήλικους να κάθονται στα πόδια του και «με τα δυο του χέρια έτριβε τους ώμους τους και τους έγλειφε με τη γλώσσα του στον λαιμό και στον σβέρκο». Στη συνέχεια άνοιγε το laptop, έβαζε τα ακουστικά στα παιδιά και τους έβαζε να βλέπουν πορνογραφικό υλικό.

Δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά ο αρχιμανδρίτης, αλλά έκανε πολλά περισσότερα, όπως περιγράφεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου, σε σημείο που να ζητεί από τους ανήλικους να γδύνονται μπροστά του

Κλείσιμο
Ο αρχιμανδρίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 27,5 ετών (με ανώτερο όριο έκτισης ποινής τα 25 χρόνια) και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για τα αδικήματα:

α) Της πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει 15 έτη.

β) Της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από κληρικό, με τον οποίο ο ανήλικος διατηρούσε πνευματική σχέση, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βάρος του ανηλίκου.

γ) Της κατ’ εξακολούθηση κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια συμπληρώσαντος τα 14, όχι όμως και τα 18 έτη, από κληρικό με τον οποίο ο ανήλικος διατηρούσε πνευματική σχέση.

δ) Της αποπλάνησης παιδιού που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

ε) Της αποπλάνησης παιδιού που είχε συμπληρώσει τα 14, όχι όμως και τα 15 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

στ) Της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα σε βάρος ανηλίκων. Το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αόριστους και αβάσιμους όλους τους αναιρετικούς ισχυρισμούς του αρχιμανδρίτη, όπως και το αίτημά του να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την τέλεση των πράξεών του. Τελικά, οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν την καταδικαστική εφετειακή απόφαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης