Λαμία: 14χρονος άρπαζε τσάντες μαζί με τη μητέρα του
Μία 83χρονη οδήγησε στη... σύλληψη τους δράστες
Μάνος Τσαγκαράκης
Η διαπαιδαγώγηση που παρείχε μια 33χρονη Ρομά στον ηλικίας μόλις 14 χρόνων γιο της στη Λαμία επικεντρωνόταν στο πώς να… αρπάζει τσάντες από ηλικιωμένες γυναίκες που κυκλοφορούσαν ανυποψίαστες στους δρόμους της Λαμίας!
Μητέρα και γιος πλησίασαν αθόρυβα από πίσω μία 83χρονη πεζή και αποπειράθηκαν να αρπάξουν την τσάντα της. Όμως, εκείνη πήρε εγκαίρως είδηση τις προθέσεις τους, συγκράτησε την τσάντα και τους ανάγκασε να το βάλουν στα πόδια. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να διαφύγουν γιατί η 83χρονη ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.
Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν τον «άγουρο» επίδοξο τσαντάκια και την μητέρα του και να τους συλλάβουν. Στην Ασφάλεια όπου προσήχθησαν σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής από κοινού και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου σε βάρος της 33χρονης η οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ ο γιος της αφέθηκε ελεύθερος.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι IROES της Stoiximan δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα. Είναι μια ομπρέλα δράσεων με ξεκάθαρο σκοπό: τη στήριξη της συμπερίληψης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών και την ενδυνάμωση ανθρώπων κάθε ηλικίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τη βιωματική μάθηση