Οι δικηγόροι αντιδρούν στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας

dsa-neo

Μέλη του ΔΣΑ και της ΕΑΝΔΑ θεωρούν επιβεβλημένο να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους - «Δεν γίνεται δικηγόρος να καταβάλλει 20% για την κύρια ασφάλιση, τη στιγμή που ο μισθωτός καταβάλλει μόλις 6%»

Δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας δέκα δικηγόροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, ενώ θεωρούν επιβεβλημένο να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους.

Ειδικότερα, με κοινή ανακοίνωσή τους οι δέκα αναφέρουν, κατ΄ αρχάς, ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκρινε αντισυνταγματική τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα, αλλά την επιβολή δυσανάλογα υψηλών συντελεστών.

Κατόπιν αυτού, σημειώνουν ότι «δεν γίνεται ο δικηγόρος να καταβάλλει 20% (ήδη 13,33%) για την κύρια ασφάλιση, τη στιγμή που ο μισθωτός καταβάλλει μόλις 6% και δηλώνουν «κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία ασφαλιστικών κλάσεων με βάση τα έτη δικηγορίας», γιατί οι δικηγόροι με «περισσότερα έτη δεν έχουν οπωσδήποτε υψηλότερα εισοδήματα, ώστε να πληρώνουν υψηλότερες εισφορές».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι «επιβάλλεται να καθιερωθούν μειωμένες εισφορές ειδικά για τους νέους δικηγόρους, όπως ίσχυε και παλαιότερα, για να μπορέσουν να σταθούν στο επάγγελμα» και προσθέτουν ότι «οι ασκούμενοι δικηγόροι πρέπει να απαλλαγούν συνολικά από την υποχρεωτική ασφάλιση, μέχρι να επανακατοχυρωθεί η ελάχιστη αμοιβή τους», γιατί «κανείς δεν γίνεται να πληρώνει εισφορές, αν συγχρόνως δεν αμείβεται ανάλογα».

Κατά τις θέσεις των δέκα δικηγόρων, η ορθή συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ σημαίνει μείωση των συντελεστών για τους δικηγόρους (ή αύξηση των συντελεστών για τους μισθωτούς ή μια ενδιάμεση λύση), ώστε να πάψει η άνιση, δυσμενής μεταχείρισή τους έναντι των μισθωτών και δεν «σημαίνει μετακύλιση του βάρους στο 80-90% των συναδέλφων με τα χαμηλότερα εισοδήματα».

Τέλος σημειώνουν ότι είναι καθήκον των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος να σταθούν δίπλα στους πιο αδύναμους δικηγόρους και να διασφαλιστεί ότι ο μέσος δικηγόρος θα καταφέρει να παραμείνει στο επάγγελμα.

Οι δέκα υπογράφοντες δικηγόροι είναι:

1) ΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ, Γενική Γραμματέας ΕΑΝΔΑ,

2) ΑΔΑΜ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Δικηγόρος Αθηνών,

3) ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόεδρος ΕΑΝΔΑ,

4) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Δικηγόρος Αθηνών, π. Πρόεδρος ΕΑΝΔΑ,

5) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, Σύμβουλος ΔΣΑ,

6) ΚΑΤΑΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΡΙΝΟΣ, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΕΑΝΔΑ,

7) ΜΑΝΤΖΟΥΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Σύμβουλος ΔΣΑ, π. Πρόεδρος ΕΑΝΔΑ,

8) ΜΠΑΤΗΣ ΒΕΝΙΑΜΙΝ, αν. Σύμβουλος ΔΣΑ, π. Αντιπρόεδρος ΕΑΝΔΑ,

9) ΠΑΝΑΓΑΡΗΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ, Δικηγόρος Αθηνών και

10) ΣΑΚΕΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, Δικηγόρος Αθηνών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

#

Είναι τελείως γελοία η λογική "όσο πιο πολλά χρόνια έχεις στο επάγγελμα τόσο πιο πολλά βγάζεις"! Ελεύθερο επάγγελμα είναι, δεν είναι δημοσιοϋπαλληλίκι να ανεβαίνεις κλιμάκια βρέξει χιονίσει. Θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης