ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με νοσηλευτή και του πέρασαν χειροπέδες

ΠΟΕΔΗΝ: Αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με νοσηλευτή και του πέρασαν χειροπέδες

Καταγγελία για «κατάχρηση εξουσίας» αστυνομικών στο νοσοκομείο Κέρκυρας - Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με εισαγγελική παραγγελία για εξέταση διαπληκτίστηκαν με νοσηλευτή απαιτώντας να εισέλθουν στην Ψυχιατρική Κλινική

poedin_1
Περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας» αστυνομικών σε βάρος νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Κέρκυρας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή 8/11/2019, αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με Εισαγγελική Παραγγελία για εξέταση διαπληκτίστηκαν με τον νοσηλευτή βάρδιας και απαιτούσαν να εισέλθουν στην Ψυχιατρική κλινική. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν χειροπέδες στον νοσηλευτή, γεγονός το οποίο καταδικάζει ως απαράδεκτο.

«Είχαμε καταγγείλει στο παρελθόν περιστατικά με την επιμονή αστυνομικών να εισέλθουν εντός Κλινικών Νοσοκομείων με όπλα κάτι το οποίο αναστατώνει τους ασθενείς» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος και ζητεί την παρέμβαση των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη «προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών σε βάρος του Υγειονομικού προσωπικού ενώπιον ασθενών που εκθέτουν την Αστυνομία και το έργο που επιτελεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης