Καιρός: Αποκλείστηκαν χωριά από τις βροχές στην Κρήτη - Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τρίτη

Καιρός: Αποκλείστηκαν χωριά από τις βροχές στην Κρήτη - Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τρίτη

Πλημμύρισαν δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις - Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερις ανθρώπους - Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6: Από την Τρίτη έρχεται το πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου

xania0
Προβλήματα σε περιοχές νοτιοδυτικά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκάλεσε κατά την διάρκεια της νύκτας η έντονη βροχόπτωση.

Τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου του δήμου Κισσάμου και στην Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου του δήμου Καντάνου - Σελίνου κυρίως στην περιοχή του Βουτά.

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι και γεωργικές εκτάσεις, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό 4 κατοίκων σε χωριά της περιοχής.

Βροχόπτωση στο Έλος Κισσάμου


Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα στον δρόμο από την Παλαιόχωρα προς Κουντούρα. Ζημιές σε επιχειρήσεις προκλήθηκαν ακόμα και στην περιοχή Έλος.

Λόγω καταπτώσεων βράχων έχουν αποκλεισθεί οι οικισμοί Βουτά, Σαρακίνα και Σκλαβοπούλα.

Με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Έλους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Ζημιές σε ταβέρνα στο Έλος Κισσάμου από την κακοκαιρία
Κλείσιμο


Βίντεο: www.cretapost.gr - Φωτογραφία: www.cretalive.gr

Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6: Από Τρίτη έρχεται το πιο έντονο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου

Για το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας του φετινού φθινοπώρου από το μεσημέρι της Τρίτης έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως εξήγησε ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες -κυρίως στο Ιόνιο Πέλαγος- θα προκληθεί από το χαμηλό βαρομετρικό-τέρας που θα σχηματιστεί στην κεντρική Μεσόγειο την Τρίτη και το οποίο θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του πάνω από την Ιταλία.

«Τα υπολείμματα αυτού του χαμηλού θα επηρεάσουν και την περιοχή μας. Από το μεσημέρι της Τρίτης ο καιρός θα ξεκινήσει να είναι άστατος από το Ιόνιο με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τους πολύ ισχρούς νοτιάδες έντασης 9-10 μποφόρ. Το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης η Αττική θα δέχεται κατά κύματα σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες» είπε ο κ. Καλλιάνος.

Όπως διευκρίνισε «για αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως για τη Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια».

Τα στοιχεία δείχνουν, δε, ότι «θα έχουμε και λασποβροχή λόγω της συγκέντρωσης σκόνης».

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Είναι το πιο δυνατό κύμα κακοκαιρίας το φετινό φθινόπωρο. Την Πέμπτη πλέον τα φαινόμενα θα φτάσουν στο ανατολικό Αιγαίο. Άρα μιλάμε για 72 ώρες κάτω από σφοδρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας» κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.



2019.11.11 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης