Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στον ΘΕΜΑ 104,6: Είχαμε εξέγερση μεταναστών, επιχείρησαν επέλαση με ξύλα και πέτρες

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στον ΘΕΜΑ 104,6: Είχαμε εξέγερση μεταναστών, επιχείρησαν επέλαση με ξύλα και πέτρες

Ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είπε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου - Εξέφρασε την ανησυχία «να μην υπάρχει αντιστοίχιση του πολέμου της Τουρκίας στη Συρία σε τοπικό επίπεδο»

fwtia_ar
Για εξέγερση μεταναστών και προσφύγων το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος αναφερόμενος στα άγρια επεισόδια με τους 11 τραυματίες ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς.

«Μιλάμε για εξέγερση που κατεστάλη ειρηνικά δεδομένων των συνθηκών και αφού είχαν προηγηθεί συμπλοκές στο κέντρο της πόλης» είπε ο κ. Στάντζος.

Εξιστορώντας τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου είπε: «αρχικά υπήρξε συμπλοκή με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου. Αργότερα αυτό μεταφέρθηκε εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στη συνέχεια επιχείρησαν νεαροί με τον ανάλογο εξοπλισμό να κατέβουν στην πόλη με ξύλα και πετρες στα χέρια. Οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απώθησαν μια-δυό φορές και μετά έβαλαν τη φωτιά. Ήταν κομμάτι σεναρίου που ξετυλίχθηκε».



«Ζούμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Απαιτούμε να φύγει όλος αυτός ο πληθυσμός από το νησί» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι από τους περίπου 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο το 28% είναι Σύροι, το 28% Αφγανοί και οι άλλοι από διάφορες εθνικότητες.

Κλείσιμο
Εξέφρασε, μάλιστα, την ανησυχία «να μην υπάρχει αντιστοίχιση του πολέμου της Τουρκίας στη Συρία σε τοπικό επίπεδο».

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί το πρωί της Τρίτης ο κ. Στάντζος είπε ότι «έχουν καεί οι σκηνές για περίπου 700 άτομα. Αυτές οι σκηνές έχουν στηθεί μέσα σε δασική έκταση. Υπάρχουν εστίες ανεξέλεγκτες για να ζεσταθούν ή να παρασκευάσουν το φαγητό τους. Αν είχαμε ισχυρούς ανέμους, θα είχαμε άλλου είδους τραγωδία. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που είναι καμμένο στο ΚΥΤ και του άτυπου κέντρου έξω από το επίσημο ΚΥΤ που είναι γεμάτο σκηνές».

Ο κ. Στάντζος, όπως αποκάλυψε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος του είπε ότι «θα πάρει άμεσα ικανό αριθμό» ατόμων από το νησί. «Η λύση είναι απεγκλωβισμός και δημιουργία ενός κλειστού κέντρου. Μέχρι το τέλος του έτους έχω την πληροφόρηση ότι θα είναι έτοιμο» πρόσθεσε ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα επεισόδια το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας τραυματίστηκαν συνολικά 11 άτομα - 3 από αιχμηρό αντικείμενο και 8 που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή φωτογραφιών: samostoday.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης