Παρμενίων: Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού

parmenion-0

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις νυχτερινές επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων  στο πεδίο Βολής Αετού που παρακολούθησε ο πρωθυπουργός -«Είμαστε σίγουροι για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συνεχάρη τα στελέχη 

Εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας δήλωσε πως είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την παρακολούθηση μέρους της τελικής φάσης της άσκησης «Παρμενίων 2019» που πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος της νυχτερινής άσκηση ΤΑΜΣ «ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2019» ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παύουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων μας με την οργάνωση τους την ταχύτητα τους, την αποτελεσματικότητα τους και τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Διαπίστωσα και εγώ για ακόμα μια φορά από κοντά, βράδυ σε σχετικά αντίξοες συνθήκες το αξιόμαχο και το συντονισμό όλων των μονάδων μας και την εντυπωσιακή εξοικείωση του προσωπικού μας με νέα οπλικά συστήματα αλλά και κυρίως τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε ένστολου ξεχωριστά. Όπως βέβαια και τις ηγετικές ικανότητες των αξιωματικών μας».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι: «Σήμερα εδώ από τον Ακριτικό Έβρο γίναμε όλοι μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος όλων των στρατευμένων. Αυτό ήταν είναι και θα είναι το δόρυ αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της πατρίδας μας.»

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας στον αέρα στην ξηρά και στην θάλασσα και στους κυματισμούς των διεθνών σχέσεων, στις άγονες ρητορικές εξάρσεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση. Παρατηρούν και αγρυπνούν αλλά βρίσκονται πάντα σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν άλλωστε ότι έχουν δίπλα τους όχι μονό το διεθνές δίκαιο έχουν δίπλα τους δυνατούς συμμάχους. Έχουν δίπλα τους όμως κυρίως ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τον χαιρετισμό τους λέγοντας:«Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Αγαπητοί συμπολίτες μας μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η άμυνα της χώρας βρίσκεται σε καλά, στιβαρά και στερεά χέρια».

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Την άσκηση παρακολούθησαν και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βούλης, Κ. Γκιουλέκας, Α. Δαβάκης, Α. Δημοσχάκης, Μ. Λαζαρίδης, Θ. Δρίτσας, Δ. Χαρίτος, Κ. Ζουράρις, Σ. Σακοράφα. Επίσης παρευρέθηκαν βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι του κλήρου και Ακόλουθοι 'Αμυνας πολλών χωρών..

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από την μεγάλη στρατιωτική άσκηση 
parmenion-1
parmenion-2
parmenion-3
parmenion-4
parmenion-5
parmenion-6
parmenion-7
parmenion-8
parmenion-9
4913883
4913885
4913891

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Αμέσως μετά το τέλος της άσκησης ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία του παρέδωσαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στον Έβρο, βράβευσε τους Εθνοφύλακες που ήταν παρόντες στην άσκηση και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Σεβασμιώτατε, κ. Υπουργέ, εξοχότατοι προσκεκλημένοι, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαι και εγώ -όπως, πιστεύω, όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα, στο τελικό σκέλος της άσκησης “Παρμενίων”- πραγματικά εντυπωσιασμένος.

Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παύουν να προκαλούν τον θαυμασμό όλων μας με την οργάνωσή τους, την ταχύτητά τους, την αποτελεσματικότητά τους, τον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους. Διαπίστωσα κι εγώ, για ακόμα μια φορά, από κοντά, βράδυ, σε σχετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, το αξιόμαχο και τον συντονισμό όλων των μονάδων μας. Την εντυπωσιακή εξοικείωση του προσωπικού μας με νέα οπλικά συστήματα. Αλλά κυρίως, τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε ενστόλου ξεχωριστά. Όπως, βέβαια, και τις ηγετικές δυνατότητες των αξιωματικών μας. Πάνω από όλα όμως, και σήμερα, εδώ από τον ακριτικό Έβρο, γίναμε όλοι μάρτυρες του ισχυρού εθνικού φρονήματος, όλων των στρατευμένων. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το δόρυ, αλλά ταυτόχρονα και η ασπίδα της πατρίδας μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πυλώνας ισχύος της χώρας. Στον αέρα, στην ξηρά και στη θάλασσα. Στους κυματισμούς των διεθνών σχέσεων στις άγονες ρητορικές εξάρσεις απαντούν πάντα με ψυχραιμία, με προετοιμασία και κυρίως με αυτοπεποίθηση. Παρατηρούν και αγρυπνούν. Αλλά βρίσκονται, πάντα, σε διαρκή ετοιμότητα. Γνωρίζουν, άλλωστε, ότι έχουν δίπλα τους όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο. Έχουν δίπλα τους δυνατούς συμμάχους. Έχουν δίπλα τους, όμως, κυρίως, ενωμένο ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Με το τέλος, λοιπόν, αυτής της άψογης άσκησης που φέρει μάλιστα το όνομα του μεγάλου Μακεδόνα Στρατηγού, μπορώ να το πω ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας -και πιστεύω διερμηνεύοντας τα αισθήματα του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας- μπορώ να το πω με σιγουριά και με υπερηφάνεια: Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, αγαπητοί συμπολίτες μας μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η άμυνα της χώρας μας βρίσκεται σε καλά, σε στιβαρά, σε στέρεα χέρια.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους».

Είμαστε σίγουροι για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία σε στατική έκθεση του οπλισμού ξηράς που χρησιμοποιήθηκε στη νυχτερινή μάχη.

Στη συνέχεια μετέβη στο χώρο όπου είχαν παραταχθεί οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που πήραν μέρος στην άσκηση και τους ευχαρίστησε ξεχωριστά για το καθημερινό έργο τους, λέγοντας τα εξής:

«Γυναίκες και άνδρες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θέλω και πάλι να σας συγχαρώ από καρδιάς γι’ αυτήν την εντυπωσιακή άσκηση, την οποία όλοι παρακολουθήσαμε. Επιβεβαιώνετε, για ακόμα μια φορά, τον απόλυτο βαθμό ετοιμότητάς σας, την προσήλωσή σας στο καθήκον, την εντυπωσιακή σας εξοικείωση με νέα οπλικά συστήματα, τα οποία ενσωματώνουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία στο πεδίο της μάχης.

Θέλω να γνωρίζετε ότι αυτό που εμείς βλέπουμε και μας εντυπωσιάζει τόσο πολύ μια φορά το χρόνο, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι εσείς το κάνετε 365 μέρες. Άγρυπνοι φρουροί των εθνικών μας συμφερόντων, διασφαλίζετε την εθνική κυριαρχία, προβάλλοντας ισχυρή αποτρεπτική δύναμη. Είμαστε όλοι, πρώτος εγώ, αλλά όλη η πολιτική ηγεσία και πιστεύω διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, βαθιά υπόχρεοι για ό,τι κάνετε.

Ξέρω πολύ καλά ότι και οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν τα τελευταία δέκα χρόνια στις μεγάλες θυσίες τις οποίες αναγκάστηκε να κάνει ο ελληνικός λαός σύσσωμος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Καθώς, όμως, η οικονομία μας μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, χρέος μας είναι από αυτό το μέρισμα ευημερίας να στηρίξουμε και πάλι τις Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να ενισχύσουν κι άλλο την αποτρεπτική τους ισχύ.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι πίσω από τα εντυπωσιακά άρματα, πίσω από τα πληροφοριακά συστήματα, πίσω από τα ελικόπτερα και τα F-16 της τελευταίας γενιάς, κρύβονται γυναίκες και άνδρες. Όπως έλεγε και ο Θουκυδίδης, τα άδεια πλοία δεν είναι τίποτα χωρίς τους ανθρώπους. Τους άνδρες, τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι τόσο αφοσιωμένοι στο στόχο τους και με μεγάλη υπερηφάνεια φορούν το εθνόσημο και υψώνουν περήφανα την ελληνική σημαία.

Πιστεύω ότι όλοι όσοι παρακολουθήσαμε σήμερα αυτήν την εντυπωσιακή άσκηση -και γνωρίζουμε αγαπητέ Υπουργέ, ότι παρακολουθήσαμε ένα πολύ μικρό σκέλος μόνο, μιας μεγάλης διακλαδικής άσκησης η οποία διήρκεσε μία εβδομάδα- φεύγουμε ακόμα πιο σίγουροι και ακόμα πιο ήσυχοι για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θέλω και πάλι να συγχαρώ την κάθε μία και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Εσάς και τις οικογένειες σας, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι και οι οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλλουν τη δική τους ξεχωριστή προσπάθεια για να μπορούν να σας υποστηρίζουν. Να ξέρετε ότι απολαμβάνετε του αμέριστου σεβασμού μας, της αγάπης μας και της εμπιστοσύνης μας. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και πάντα ψηλά την ελληνική σημαία.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ».ΣΧΟΛΙΑ (42)

Panfagos

Παρακολουθήσε την άσκηση ο κατσικοποδαρος και κόλλησε ή φρεγάτα στην άμμο. Και τού χρόνου, και του χρόνου

ε και?

οι ασκησεις δεν εχουν ουδεμια σχεση με τις πραγματικες συνθηκες πολεμου, φυσικα εξαρταται σε τι στρατιωτικο επιπεδο ειναι και ο εχθρος., αφηστε λοιπον τις μπαρουφες και αρχικα προστατεψτε τα συνορα απο το ντου απο παντου γιατι δεν θα εχουμε χωρα σε συνθηκες ειρηνης.

€πεας

5 εκ. λαθρομεταναστες ΜΕΣΑ στον χωρο του ελλαδισταν και εμεις περιμενουμε επιθεση απο ανατολικα.Τελειωμενοι, καμμενοι ή απλα ευρωπεη ελλαδιστανοι;

Ερντογαν

Ωρε γκιαουρηδες, ακομα πιο εντυπωσιακη ηταν η ανακληση απο τον Κουλη του ζευγους των f16 που ηταν να πεταξουν πανω απο την παρελαση στην Κυπρο. Τι να τα κανετε τα στρατα αμα δεν τολματε πλεον να τα βγαλετε ουτε για παρελαση ? Συντομα θα μας ζητατε και αδεια για να κανετε τον Παρμενιωνα

Κώστας

Μητσοτάκη οι λαθρομετανάστες θα είναι το τέλος της πολιτικής σου καριέρας.

Αρης

Την ώρα που γίνεται εισβολή λαθρομεταναστων απ' τα αφύλακτα σύνορα οι καραβαναδες παίζουν μεταξύ τους πόλεμο για να πάρουν τώρα κανένα πενταμηνο τιμητική άδεια και να κααααθονται .....

Κακας

Ο κουλης ο σαχλας ο ψυχοπαθής κατάλαβε ότι ειμαστε έτοιμοι.... χαχαχαχαχα!!!!να τον καμαρώνετε οι άχρηστοι που τον βγάλατε.

@Κακαs@@

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚeΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ?ΑΡΓΟΣΧΟΛΕ ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ! Υ.Γ . ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ Η'ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ?

Καραγκιοζλίκια

Aν έχετε κάποιον δικό σας στρατιωτικό ρωτήστε τον να σας εξηγήσει ότι τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα όλες αυτές οι ασκήσεις με τα πιασάρικα ονόματα δεν είναι τίποτα περισσότερο απο Ασκήσεις επί Χάρτου δηλ. ξύστε τα @@@@@@α σας ! Όσο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού για ευνόητους λόγους βάζουν 20 κομάντο να παίξουν προσχεδιασμένο θέτρο να βγουνε μερικές φωτογραφίες και του κ@@@υ τα εννιάμερα. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΝΩΘΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ , ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. Οι πιό σάπιοι γίνονται Ρουφιάνοι και γλύφτες και εξελίσονται σε Τόσκες και τσούλες του Βαρδινογιάννη Αποστολάκηδες. Εν τω μεταξύ ο Στρατός της Τουρκίας βρίσκεται σε πραγματικές συνθήκες πολέμου εδω και χρόνια.

Chris

Σαν χαζός κοιτάει σε όλες τις photos ο γουρλομάτης

συμφωνώ

ειδικά το βλέμμα τι να σας πω....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης