Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άσκηση «Παρμενίων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άσκηση «Παρμενίων»

Mε C-130 στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσει την πρώτη φάση της διακλαδικής άσκησης

kyirka1
Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ η πρώτη φάση της μεγάλης διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων», στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρωθυπουργός αναχώρησε πριν από λίγο με στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου C- 130 απο την  112 ΠΜ στην Ελευσίνα, συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Σύμβουλο Εθνικάς Ασφαλείας αντιναύαρχο ε.α Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Την άσκηση, πέρα απο την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του στρατεύματος, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ξένοι επίσημοι, ακόλουθοι Άμυνας που υπηρετούν σε πρεσβείες στην Αθήνα κ.α. Να σημειώσουμε πως ειναι η πρώτη φορά απο το 2013 που η τελική φάση του «Παρμενίων» χωρίζεται σε δυο μέρη, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα σήμερα το βράδυ στο ύψωμα «Αετός», λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη και το δεύτερο αύριο το πρωί στη Σαμοθράκη.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ειναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα έχει την ευκαιρία να δει απο κοντά τις δυνατότητες των ΕΔ σε νυχτερινές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια του να στείλει ενα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με την ικανότητα του στρατεύματος να επιχειρεί κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες. Το σημερινό σενάριο της άσκησης προβλέπει τη συμμετοχή δυο ζευγών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία θα εκτελέσουν βολές με πραγματικά πυρά, εμπλοκή επιθετικών ελικοπτέρων «Απάτσι» με χρήση πραγματικών πυρών, βολές πυροβολικού και βολές αρμάτων εναντίον κινουμένων και σταθερών στόχων, καθώς επίσης και βολές τροχιοδεικτικών βλημάτων που θα φωτίζουν τους στόχους.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη και τελική φάση της άσκησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο νησί της Σαμοθράκης, το σενάριο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποβατική ενέργεια ειδικών δυνάμεων σε ακτή του νησιού και πυρά πυροβολικού απο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων» διεξάγεται μεταξυ 26 Σεμπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ασκήσεων απο τις Ε.Δ σε όλο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης