Ικαρία: Πώς έχασε τη ζωή της η 35χρονη αστροφυσικός - Οι ολέθριες συγκυρίες που την «καταδίκασαν»

Ικαρία: Πώς έχασε τη ζωή της η 35χρονη αστροφυσικός - Οι ολέθριες συγκυρίες που την «καταδίκασαν»

Το πόρισμα της νεκροψίας που θα διενεργηθεί σε λίγες ώρες αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα, που συνέβη όταν η άτυχη κοπέλα επιχειρούσε να σκαρφαλώσει σε βράχο - Γιατί ήταν «διπλά άτυχη» η Νάταλι Κρίστοφερ - Το τελευταίο πρωινό και τα έξι σήματα το κινητού

ikaria_newar
Το πόρισμα του ιατροδικαστή από τη νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί σε λίγες ώρες αλλά και τα αποτελέσματα από το ειδικό κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ που μετέβη στο νησί της Ικαρίας  αναμένεται να επιβεβαιώσουν αυτό που τα πρώτα στοιχεία δείχνουν. Ότι δηλαδή η 35χρονη αστροφυσικός από το Λονδίνο βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί σε δύσβατο σημείο στο Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Η περιοχή φυλάσσεται από τους αστυνομικούς, και το πτώμα παραμένει στο σημείο απ' όπου  θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί. Η Νάταλι Κρίστοφερ βρέθηκε ανάσκελα με κομμάτια από βράχο πάνω της και όλα δείχνουν ότι η πτώση στη χαράδρα των είκοσι μέτρων επέφερε ακαριαίο θάνατο. Τελικά, λένε οι αστυνομικοί, το πάθος της για το τζόκινγκ και την αναρρίχηση σε δύσκολα και δύσβατα μονοπάτια ήταν αυτά που πυροδότησαν την ακολουθία των ατυχών συμβάντων...

Λένε ότι όλα δείχνουν πως έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων όταν επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε ένα απόκρημνο σημείο στη θέση Κεραμέ. Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια την χτύπησαν στο πρόσωπο. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.




Βρέθηκε νεκρή η αστροφυσικός στην Ικαρία



Ολέθριες συγκυρίες

Οι αστυνομικοί λένε ότι η 35χρονη αστροφυσικός ήταν διπλά άτυχη. Από τη μία σύμφωνα αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε στο κενό, και από την άλλη το σημείο είχε πολύ κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα, όταν συνέβη το ατύχημα, να μην μπορεί να επικοινωνήσει αλλά ούτε και να βρουν το σήμα τους οι διασώστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές ομάδες που «χτένιζαν» για ώρες την περιοχή πέρασαν τρεις φορές από το σημείο όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάτι.

Κλείσιμο
Τελικά, στις πέντε και δέκα χθες το απόγευμα, ένας εθελοντής πυροσβέστης βρήκε τυχαία το πτώμα της σε γκρεμό ύψους είκοσι μέτρων, καταπλακωμένο από βράχια. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη των υπηρεσιών, οι οποίες αναλύοντας τα έξι στίγματα του κινητού της τηλεφώνου  οριοθέτησαν το σημείο εξαφάνισης, για να εντείνουν τις έρευνες με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών που ήρθαν από την Αθήνα.

Το σημείο από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του χώρου και των στοιχείων. Ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει νεκροψία και νεκροτομή, θα εξετάσει εξονυχιστικά το πτώμα και θα αποφανθεί αν τελικά είναι ατύχημα ή ανθρωποκτονία.



Νεκρή εντοπίστηκε η αστροφυσικός στην Ικαρία








Το τελευταίο πρωινό και τα έξι σήματα του κινητού

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τα στίγματα του κινητού της τηλεφώνου, τη μαρτυρία του Κύπριου συντρόφου της αλλά και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, η Νάταλι Κρίστοφερ γύρω στις οκτώ έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια για να πάει για τζόκινγκ παίρνοντας μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο.

Δύο ώρες αργότερα, ξύπνησε ο 38χρονος, την αναζήτησε και την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. Αυτή απάντησε και του είπε ότι έχει πάει για τζόκινγκ και ότι θα επέστρεφε σύντομα. Λίγο αργότερα γίνεται το κακό... Στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει σε ένα βραχώδες και δύσβατο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο της, ο βράχος αποκολλήθηκε και η 35χρονη έπεσε στο κενό. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος...

ik02



ik04

ik04
ik03


Δείτε βίντεο: Ικαρία: Πώς έχασε τη ζωή της η 35χρονη αστροφυσικός - Οι ολέθριες συγκυρίες που την «καταδίκασαν»
Ικαρία: Πώς έχασε τη ζωή της η 35χρονη αστροφυσικός - Οι ολέθριες συγκυρίες που την «καταδίκασαν»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης