ΕΚΠΑ: Συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής στο Θερινό Σχολείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

ΕΚΠΑ: Συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής στο Θερινό Σχολείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Θέμα του 2ου θερινού σχολείου ήταν η Υγεία των Προσφύγων και των Μεταναστών - Συμμετοχή της Ιατρικής του ΕΚΠΑ με τον Καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή

ekpa_iatriki
Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ πήρε μέρος στο στο Θερινό Σχολείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με θέμα την Υγεία τωνΠροσφύγων και των Μεταναστών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Ευρώπη, ο επιστημονικός υπεύθυνος Καθηγητής Εμμανουήλ Πικουλής συμμετείχε ως καλεσμένος εκπαιδευτής στο 2ο Θερινό Σχολείο με θέμα την υγεία προσφύγων και μεταναστών, που διοργανώθηκε στις 15-19 Ιουλίου στο Τσεσμέ της Τουρκίας.

Περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι δημόσιων φορέων υγείας, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και διεθνών οργανισμών από 20 χώρες παρακολούθησαν το Θερινό Σχολείο, στο οποίο μετείχαν ως εκπαιδευτές / ομιλητές 35 από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον χώρο της υγείας των προσφύγων και μεταναστών παγκοσμίως.

Το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των καταστροφών» ήταν το μόνο ελληνικό ακαδημαϊκό τμήμα που παρευρέθηκε. Ο καθηγητής Ε. Πικουλής παρουσίασε σε ειδική συνεδρία αφιερωμένη στο θέμα των βέλτιστων εκπαιδευτικών μοντέλων και πρακτικών από όλο τον κόσμο, την μεθοδολογία του ΠΜΣ και εστίασε τόσο στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα όσο και την επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων σε οργανισμούς και φορείς σχετικούς με την προσφυγική κρίση στην χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης