Αντίθετη η ΓΕΝΟΠ με το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ

Αντίθετη η ΓΕΝΟΠ με το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ζητά νέα συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη – Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι το σχέδιο διάσωσης «οδηγεί στο ξεπούλημα των ασημικών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας»

xatzidakis_genop
Τον δημόσιο έλεγχο των δικτύων Διανομής και Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ζητά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που εκφράζει την αντίθεσή της με το σχέδιο διάσωσης που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων από τον Κωστή Χατζηδάκη και περιλαμβάνει τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΓΕΝΟΠ ζητά νέα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο που εξήγγειλε «οδηγεί στο ξεπούλημα των ασημικών της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».

Οι συνδικαλιστές αντιδρούν στη μεταφορά των παγίων της Διανομής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

«Θεωρούμε ότι τα δίκτυα Διανομής και Μεταφοράς, που αποτελούν μονοπωλιακή δραστηριότητα και έχουν διασφαλισμένη κερδοφορία πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης