Αντισταθμιστικά Chinook: Απαλλαγή για Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Σμπώκο και Κάντα

Αντισταθμιστικά Chinook: Απαλλαγή για Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Σμπώκο και Κάντα

Δεν βρέθηκαν στοιχεία ενοχής στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα ελικόπτερα Chinook που αποκτήθηκαν το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου

chinook
Δεν στοιχειοθετείται, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η εμπλοκή των τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook.

Ως εκ τούτου, όπως έκρινε το δικαστήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από τα αδικήματα της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό, τα οποία κατά περίπτωση του είχαν αποδοθεί.

Με βάση την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία οι: Θωμάς Λιακουνάκος επιχειρηματίας, ο στενός του συνεργάτης στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου, Ηλίας Αρκουμανέας, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, καθώς και ο ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκατ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση, ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα πέντε εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο, με την απόφαση που εξέδωσε, έκανε πλήρως αποδεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει, χθες, από το δικαστήριο την απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων, ελλείψει στοιχείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης