Υπό έλεγχο η φωτιά σε κτήριο του ΑΠΘ - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

Υπό έλεγχο η φωτιά σε κτήριο του ΑΠΘ - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

Mια 28χρονη υποψήφια διδάκτωρ εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ με αποτέλεσμα να εμφανίσει προβλήματα δύσπνοιας και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» - Απεγκλωβίστηκε και ένας άνδρας

2fotia_apth_viologiko
Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί η φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτήριο όπου στεγάζεται το βιολογικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο υπόγειο του οκταώροφου κτηρίου στο οποίο βρίσκονται οι μετασχηματιστές από τους οποίους τροφοδοτείται.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής με 9 οχήματα και 35 άτομα.

Μετά τις 11.00, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπασαν τζάμια του κτηρίου για να φύγουν οι καπνοί, οι οποίοι έχουν εξαπλωθεί μέχρι την ταράτσα του κτηρίου,
εμποδίζοντας την ορατότητα και καθιστώντας δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών.

Φωτιά στο ΑΠΘ - Voria.gr
Κλείσιμο

Φωτιά στο ΑΠΘ 3 - Voria.gr

Φωτιά στο ΑΠΘ 2- Voria.gr


«Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί στο συγκεκριμένο σημείο και είμαστε στο στάδιο της αποκάθαρσης», τόνισε ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο πυροσβεστικός διοικητής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης.

Mια 28χρονη υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ εξαιτίας της διακοπής ρεύματος που προκλήθηκε από τη φωτιά με αποτέλεσμα να εμφανίσει προβλήματα δύσπνοιας και να μεταφερθεί ημιλιπόθυμη στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρσάμης, η κοπέλα απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με πληροφορίες του είναι καλά στην υγεία της.

«Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ενημερωθήκαμε για άτομο που ήταν στο κτήριο του Φυσικομαθηματικού. Λόγω επικοινωνίας που υπάρχει στα υπόγεια, είχαμε καπνό και στα δύο κτήρια. Ήταν άνδρας εργαζόμενος και απομακρύνθηκε και αυτός χωρίς πρόβλημα», πρόσθεσε ο υποστράτηγος.

Όπως ανέφερε, ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν και δύο πυροσβέστες οι οποίοι ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και την ιατρική υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρθηκε προληπτικά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Από πλευράς του, ο Αντιπρύτανης Θεόδωρος Λαόπουλος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική για τη μεγάλη, έγκαιρη και αποτελεσματική της κινητοποίηση. «Η Πυροσβεστική έκανε εξαιρετική δουλειά», τόνισε. «Οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν όλοι. Η έξοδος κινδύνου λειτούργησε. Ο μηχανισμός λειτούργησε, όπως πρέπει να λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε προσθέτοντας ότι τώρα το πανεπιστήμιο πρέπει να δει τα αίτια της πυρκαγιάς.


Πηγή: voria.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης