Πρωτοβουλία της Εκκλησίας κατά της εμπορίας ανθρώπων

iera_synodos

Συνάντηση του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα με τον αρχιμανδρίτη Παντελεήμων Παπασυνεφάκη και τη διευθύντρια της ΜΚΟ Α21, Μαρίνα Ντονοπούλου

Με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ζήτημα της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης (trafficking), συναντήθηκαν στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Πρόεδρος του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» (KSPM-ERP), ο Διευθυντής του «Κέντρου» Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και η Διευθύντρια της ΜΚΟ Α21 Μαρίνα Ντονοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως η κ. Ντονοπούλου ενημέρωσε διεξοδικά για τις δράσεις και τις ενέργειες της Οργάνωσης που εκπροσωπεί, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την επιθυμία της για την διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας με το «Κέντρο» μας. Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος του Κέντρου αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων αφού τόνισε ότι αυτό αποτελεί μία από τις μάστιγες της εποχής μας, σημείωσε ότι η με κάθε τρόπο εκμετάλλευση ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, είναι ενάντια τόσο στη διδασκαλία του Ευαγγελίου όσο και στις αξίες του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό και αφού έγινε αναφορά στις υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων που μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει το «Κέντρο» μας, συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα να υπάρξει συνεργασία της Α21 με όλους τους συνεργάτες μας με στόχο την ενημέρωση και τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται υπό το καθεστώς εκμετάλλευσης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από κοινού και θα έχουν ως κύριο στόχο την ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας επί του επίκαιρου αυτού θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ

Με την εκμεταλευση

του ανθρωπου ,( του ποιμνιου ...) απο την εκκλησια , θ΄ασχοληθει καποιος ? η θα το αφησουμε στο θεο ?

Ήμαρτον

Τέτοιο γκαράζ ούτε σε 7στερο στο Ντουμπάι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Giorgos_Patoulis

Η Περιφέρεια, δια στόματος Γιώργου Πατούλη, έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία