Φωτογραφίες: Τα ελικόπτερα Kiowa που αγοράσαμε για 630.000 ευρώ το καθένα

elikoptero-pic-dyo

Τα ελικόπτερα φέρουν ήδη τα ελληνικά εθνόσημα και βρίσκονται στη φάση της διαδικασίας δοκιμών στις ΗΠΑ

Στη φάση διαδικασίας δοκιμών βρίσκονται τα ελικόπτερα Kiowa που η Ελλάδα αγόρασε μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ, έναντι 630.000 ευρώ το καθένα.

Την αγορά των 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ η διαδικασία κατακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Πρόκειται για τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa, τα οποία αποσύρονται από τον στρατό των ΗΠΑ και διατίθενται από το αμερικανικό Πεντάγωνο ως πλεονάζοντα αμυντικά είδη.

Το κόστος της αγοράς των 70 ελικοπτέρων ανέρχεται στα 46 εκατ. δολάρια, δηλαδή 44.156.061 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως το καθένα αποτιμάται στα 630.000 ευρώ.

Τα Kiowa είναι ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης, διαθέτουν πλατφόρμα οπλικών συστημάτων και οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι φέρουν τα ίδια όπλα με αυτά που έχουν τα Αpache.

Αφού ολοκληρωθεί η αγορά, μεταφερθούν στην Ελλάδα, συντηρηθούν και καταστούν επιχειρησιακά, τα ελικόπτερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΣ, θα μεταφερθούν στα νησιά.

Ήδη τα ελικόπτερα, που βρίσκονται στην φάση δοκιμής στις ΗΠΑ, φέρουν τα ελληνικά εθνόσημα.

elikoptero-pic-ena
elikoptero-pic-tria
elikoptero-pic-dyo

ΣΧΟΛΙΑ

Δημήτρης

Νατοϊκή Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη την παραμεθόριο!!! Με Νατοϊκά ραντάρ! Και άσε τα μεμέτια να σκούζουν!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ksifaskia

Ο γνωστός παραολυμπιονίκης ξιφασκίας, περιέγραψε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» πως μια ξένοιαστη κυριακάτικη βόλτα με φίλους κατέληξε να του αλλάξει τη ζωή, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων

moria-arxeio

«Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε hotspot» ελληνικού νησιού και «παρείσφρηση επιστρεφόντων αλλοδαπών τρομοκρατών» σε μεταναστευτικές ροές είναι τα δύο βασικά σενάρια της ειδικής άσκησης ετοιμότητας