Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας από την Πυροσβεστικής στα Χανιά, μετά την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στους παλιούς Ιταλικούς Στρατώνες, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το Πολεμικό Μουσείο, καθώς τον χώρο τον χρησιμοποιούσαν άστεγοι που ως κατάλυμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, έχει καταρρεύσει της οροφής στην είσοδο του κτιρίου , μαζί με τσιμεντένια κατασκευή και ξύλινα δοκάρια.
Στο σημείο κονιοποιήθηκαν και επιχειρούν περισσότεροι από 10 πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό ανίχνευσης ήχων για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.
Στο σημείο επίσης αναμένεται και η συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της ΕΜΑΚ, προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχει άνθρωπος κάτω από τα οικοδομικά υλικά που κατέρρευσαν.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το κτήριο χρησιμοποιούνταν το τελευταίο διάστημα ως πρόχειρο κατάλυμα από αστέγους, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στον χώρο διανυκτέρευε μία γυναίκα.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία εγκλωβισμένου ατόμου κάτω από τα συντρίμμια.
Με πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά και συνδέουν την καινοτομία με την υπευθυνότητα, η ROLEX Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα όσους εργάζονται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, υλοποιώντας έτσι τη διαχρονική της δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη δράσεων με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.