Αντιπρόεδρος των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογραφιών ο Γεώργιος Ρούσκας

Αντιπρόεδρος των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογραφιών ο Γεώργιος Ρούσκας

Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE προέρχονται από τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σλοβενίας

rusk
Καθήκοντα αντιπροέδρου του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Συμβολαιογραφιών (CNUE) ανέλαβε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γεώργιος Ρούσκας, ενώ καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Γάλλος συμβολαιογράφος Pierre-Luc Vogel.

Τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE προέρχονται από τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σλοβενίας.

Η εκλογή του κ. Ρούσκα για την θέση του αντιπροέδρου του CNUE πραγματοποιήθηκε κατά την συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των μελών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, «σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ενόψει του Brexit και των Ευρωεκλογών, το Συμβούλιο των Συμβολαιογράφων της Ενωμένης Ευρώπης ανέδειξε το ρόλο του συμβολαιογράφου, ως θεματοφύλακα της νομιμότητας σε μια Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις».

Μάλιστα, ορίστηκε ειδική συνεδρίαση στο Λονδίνο του Διοικητικού Συμβουλίου του CNUE, προκειμένου να εξεταστούν και να αναζητηθούν λύσεις στα ενδεχόμενα προβλήματα που θα ανακύψουν μετά το Brexit κατά την άσκηση του συμβολαιογραφικού έργου.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση των αντιπροσωπειών των μελών του CNUE επιβεβαιώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της άσκησης του συμβολαιογραφικού επαγγέλματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τέθηκαν και θέματα που αφορούν συνολικά στη σύσταση εταιρειών.

Κλείσιμο
Τέλος, ο νέος αντιπρόεδρος του CNUE Γεώργιος Ρούσκας μετά την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου δήλωσε: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, που πασχίζει να αντιμετωπίσει υπέρμετρες προκλήσεις εντός και εκτός συνόρων, με τους πολίτες της να απαιτούν πλέον ένα πιο πυκνό δίχτυ ασφαλείας και προστασίας, η Ευρωπαϊκή Συμβολαιογραφία μπορεί και πρέπει να παρέχει τα εχέγγυα της νομιμότητας και της δικαιοσύνης, σεβόμενη τις ιδιαιτερότητες και το νομικό πλαίσιο εκάστου εθνικού κράτους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης