Πιο συχνά και από τους πιστούς επισκεπτόταν την ίδια εκκλησία σε μια περιοχή της Κοζάνης ένας 37χρονος Έλληνας, όχι όμως για να προσευχηθεί αλλά για να αδειάσει το… παγκάρι, πράγμα που έκανε επτά (!) φορές μέσα σε δυο μήνες!
Ο ιερόσυλος ταυτοποιήθηκε από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Σερβίων- Βελβεντού μετά την τελευταία του κλοπή, την προηγούμενη Κυριακή, όταν παραβίασε το μεταλλικό παγκάρι και άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό. Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση, αυτή ήταν η έβδομη διάρρηξη στο ίδιο παγκάρι.
Ο 37χρονος το είχε παραβιάσει άλλες έξι φορές στο διάστημα από τις 17 Νοεμβρίου ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κλέβοντας διάφορα χρηματικά ποσά που δεν έχουν υπολογιστεί. Γι’ αυτό, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κοζάνης του άσκησε δίωξη για κλοπή σε βαθμό κακουργήματος, αν και δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.