Νίκος Ανδρικόπουλος: Ο δικηγόρος που νοικιάζει τη βίλα για τον Πετσίτη

Νίκος Ανδρικόπουλος: Ο δικηγόρος που νοικιάζει τη βίλα για τον Πετσίτη

Με εισπρακτική εταιρεία, κάνει μεγάλες δουλειές με τη ΔΕΗ και τη MIG, ενώ ήταν εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη στις τηλεοπτικές άδειες - Κολλητός και του Λάκη Λαζόπουλου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tetrada02
Ενα νέο πρόσωπο, ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος, εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο μέσα από τον κύκλο δραστηριοτήτων του Μανώλη Πετσίτη, του αποκαλούμενου και «Μανόλο του Νίκου Παππά». Ο Μανώλης Πετσίτης στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε σε μια μετεωρική άνοδο και από ένας «μικροδιάβολος», που έκανε ακόμη και τον σερβιτόρο για να επιβιώσει, εξελίχθηκε σε πλουσιοπάροχα αμειβόμενο συνεργάτη κορυφαίων επιχειρηματιών, σε εκπρόσωπο κυπριακών δικηγορικών εταιρειών, σε κοσμική περσόνα και συνομιλητή ισχυρών πολιτικών προσώπων που έφταναν μέχρι τα σαλόνια του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι συνδέει τον γνωστό δικηγόρο με τον «Μανόλο του Παππά»; Ενα σπίτι, και συγκεκριμένα η πολυτελής βίλα όπου διέμενε ο Πετσίτης στη Βαρυμπόμπη. Τη βίλα του Πετσίτη είχε νοικιάσει ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος. Είναι συνήθης πρακτική όταν ενοικιαστές για πολλούς λόγους δεν επιθυμούν να εμφανίζονται σε χαρτιά και μισθωτήρια. Προτού αρχίσουμε να ξεδιαλύνουμε τις ενδιαφέρουσες πτυχές της υπόθεσης, να δούμε το αρχικό ερώτημα: ποιος είναι ο δικηγόρος;

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Μια μεγάλη επαγγελματική πόρτα άνοιξε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτόν, την ίδια δηλαδή περίοδο όπου και ο Πετσίτης έβγαινε από τον κύκλο της ανωνυμίας και της βιοπάλης. Εμφανίζεται σε εντυπωσιακό κύκλο δραστηριοτήτων. Συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη στις τηλεοπτικές άδειες και στην εξαγορά της Πήγασος. Σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου επί Θεόδωρου Κιτσάκου. Βασικός μέτοχος σε εισπρακτική εταιρεία που συμμετέχει σε κοινοπραξία με την Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, εξάδελφου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για είσπραξη οφειλών της ΔΕΗ.

Και σε αρκετές δουλειές του ομίλου της MIG, καθώς φαίνεται να είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του ορισμένου από την κυβέρνηση και με εξαιρετικές σχέσεις με την ηγεσία της κυβέρνησης διευθύνοντος συμβούλου Θανάση Παπανικολάου. Σίγουρα, ιδιαίτερα πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό για τον γνωστό δικηγόρο που πριν από κάποια χρόνια είχε ξεκινήσει από μια απλή εισπρακτική εταιρεία. Με δουλειές που, όπως γνωρίζουν οι παράγοντες της αγοράς, συνήθως απαιτούν τις κατάλληλες διασυνδέσεις, αφού οι περισσότερες κινούνται στον αστερισμό των επιχειρήσεων που σχετίζονται με το Δημόσιο, άρα και την κυβερνητική εξουσία. Από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ έως τον όμιλο της MIG, που μετά τον θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου βρίσκεται σε εκτεταμένη τροχιά αναδιάρθρωσης υπό την ηγεσία του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Το παζλ είναι ενδιαφέρον... Ο Πετσίτης, στενός φίλος της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Νίκου Παππά. Ενας γνωστός δικηγόρος εμφανίζεται ως ενοικιαστής της κατοικίας του «Μανόλο». Επιχειρηματίες που διασυνδέονται φιλικά με την κυβέρνηση έχουν επαγγελματική συνεργασία με τον γνωστό δικηγόρο.


petsitis1

Κλείσιμο
papas2



Ο παρένθετος ενοικιαστής

Να ξεκινήσουμε ξετυλίγοντας το κουβάρι των σχέσεων από την πολυτελή βίλα της Βαρυμπόμπης του Πετσίτη και την απρόσμενη έκπληξη της ενοικίασής της μέσω... αντιπροσώπου, του δικηγόρου Νίκου Ανδρικόπουλου. Εδώ και ημέρες τα ξύλινα παράθυρα και οι πόρτες στη βίλα της Βαρυμπόμπης, εκεί όπου διαμένει τα τελευταία δύο χρόνια ο Μανώλης Πετσίτης, είναι ερμητικά κλειστά. «Φεύγοντας στο εξωτερικό για τις γιορτές», όπως είπε σε κοντινά του πρόσωπα, φρόντισε να αφήσει ανοιχτά τα εξωτερικά φώτα ώστε η μεζονέτα των 300 και πλέον τ.μ. με τη μεγάλη ανοιχτή πισίνα και το εξοπλισμένο κλειστό γυμναστήριο να δείχνει σε πλήρη λειτουργία για τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες. Το ακίνητο εκτείνεται σε έκταση περίπου 3 στρεμμάτων, είναι πνιγμένο στο πράσινο, και μέχρι το 2009 νοικιαζόταν σε κάποιον κύριο ονόματι Simon Lovett αντί του ποσού των 3.500 ευρώ μηνιαίως. Ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι επιχειρηματίας από την Κεφαλονιά, ο οποίος με πλήρη ειλικρίνεια αποκάλυψε την έκπληξη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «ΘΕΜΑ» ο ιδιοκτήτης της βίλας Διονύσης Ευαγγελάτος μας αποκάλυψε ότι το μισθωτήριο για τη βίλα της Βαρυμπόμπης είναι κατατεθειμένο στην Εφορία όχι στο όνομα του Μανώλη Πετσίτη, αλλά σε αυτό του δικηγόρου Νίκου Ανδρικόπουλου, κατόπιν επιθυμίας του ανθρώπου που ξεκίνησε ως σερβιτόρος προτού κατακτήσει τα σαλόνια της κοσμικής Αθήνας διαφημίζοντας τις υψηλές διασυνδέσεις που έχει με την κυβέρνηση. Για ποιον λόγο δημιουργήθηκε αυτή η παρένθετη σχέση;


villa1
Η βίλα στη Βαρυμπόμπη όπου διαμένει ο Πετσίτης. Η βίλα που βρίσκεται σε πευκόφυτο κτήμα 3 στρεμμάτων και διαθέτει πισίνα νοικιάζεται στο όνομα του δικηγόρου Νίκου Ανδρικόπουλου αντί του ποσού των 1.850 ευρώ τον μήνα


Προφανώς για λόγους που γνωρίζουν μόνο ο Πετσίτης και ο Ανδρικόπουλος. Ο πρώτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ευαγγελάτου, είπε στο ραντεβού που είχαν για να του δείξει το σπίτι ότι για προσωπικούς λόγους δεν θα ήθελε να φαίνεται το όνομά του στο συμφωνητικό, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να υπογράψει ο δικηγόρος του Νίκος Ανδρικόπουλος. Οπως και έγινε. Οι υπογραφές για την ενοικίαση του ακινήτου έπεσαν στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας του Ανδρικόπουλου λίγες ημέρες αργότερα. Γιατί, όμως, ένας ικανός και προβεβλημένος δικηγόρος όπως ο Νίκος Ανδρικόπουλος συμφώνησε να μπει μπροστά ώστε να καλυφθούν τα ίχνη του «Μανόλο» του Μαξίμου;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα μπορούσαν να δώσουν μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ωστόσο ο Μανώλης Πετσίτης εξακολουθεί να είναι άφαντος, ενώ ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος, όσες φορές κι αν προσπαθήσαμε να τον συναντήσουμε, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και έλλειψη χρόνου. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αρκέστηκε να απαντήσει με γραπτό SMS ότι για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας και προσωπικών δεδομένων δεν μπορεί να μιλήσει για υπόθεση οποιουδήποτε προσώπου χωρίς την άδειά του.

Η συνομιλία

Παρακάτω παραθέτουμε τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον ιδιοκτήτη της βίλας στη Βαρυμπόμπη, Διονύση Ευαγγελάτο. Από τη συνομιλία προκύπτει ότι το συμβόλαιο για το μίσθωμα φέρει την υπογραφή του δικηγόρου Νίκου Ανδρικόπουλου έπειτα από συνάντηση που είχε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στα γραφεία της δικηγορικής του εταιρείας. Επιπλέον ο ιδιοκτήτης της βίλας αναφέρει ότι ο ενοικιαστής τού χρωστάει ήδη πέντε ενοίκια (το μηνιαίο μίσθωμα είναι 1.850 ευρώ), με το συνολικό ύψος της οφειλής να φτάνει στις 9.250 ευρώ.

Ο διάλογος με τον ιδιοκτήτη της βίλας: «ΜΟΥ χρωστάνε και 5 νοικια»

«ΘΕΜΑ»: Εσείς νοικιάζετε το σπίτι της Βαρυμπόμπης στον κ. Πετσίτη;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Λοιπόν, ο κ. Πετσίτης δεν το νοίκιασε στο όνομά του, το νοίκιασε στο όνομα ενός δικηγόρου.
«ΘΕΜΑ»: Του κ. Ανδρικόπουλου;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Μπράβο.
«ΘΕΜΑ»: Γιατί το έκανε αυτό; Δηλαδή, γιατί δεν το νοίκιασε στο όνομά του;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Δεν ξέρω.
«ΘΕΜΑ»: Ποιο είναι το τίμημα του μισθώματος;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Το τίμημα είναι 1.850 ευρώ.
«ΘΕΜΑ»: Εχετε καταθέσει το μισθωτήριο στην Εφορία;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Βέβαια.
«ΘΕΜΑ»: Πριν από πόσο καιρό νοικιάστηκε το σπίτι στον κ. Πετσίτη μέσω του κ. Ανδρικόπουλου;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Πριν από δύο χρόνια.
«ΘΕΜΑ»: Η καταβολή των μισθωμάτων γίνεται κανονικά ή σας οφείλουν χρήματα;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Εχουμε κάποιο πρόβλημα.
«ΘΕΜΑ»: Δεν σας έχουν ξοφλήσει κάποια ενοίκια, να υποθέσω.
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Ναι.
«ΘΕΜΑ»: Πόσα ενοίκια;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Πέντε ενοίκια.
«ΘΕΜΑ»: Ο κ. Πετσίτης έχει φύγει από το σπίτι;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Οχι, δεν το έχει αφήσει ακόμα.
«ΘΕΜΑ»: Εσείς γνωρίζατε ότι ο κ. Πετσίτης είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις δραστηριότητές του;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Οχι, εγώ δεν είχα ιδέα. Απλώς έγινε η ενοικίαση και μου ζήτησε να μπει το ενοίκιο στο όνομα του δικηγόρου.
«ΘΕΜΑ»: Ο κ. Ανδρικόπουλος παρουσιάστηκε μπροστά σας στο σπίτι;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Οχι, η συνάντηση έγινε στο γραφείο του.
«ΘΕΜΑ»: Εσάς πώς σας βρήκαν και σας ζήτησαν να νοικιάσουν τη βίλα;
Ιδιοκτήτης ακινήτου: Είχα βάλει ενοικιαστήριο.

Οι απορίες εύλογα θα απαντηθούν όταν η πέτρα του σκανδάλου, ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης, δεήσει να εμφανιστεί. Εδώ και έναν μήνα οι αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία του «Μανόλο» πληθαίνουν, αλλά ο ίδιος παραμένει «φαντομάς». Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, εκτός από κάποιες πληροφορίες που έρχονται από την Κύπρο και κάνουν λόγο άλλοτε για συχνές επισκέψεις σε ιατρική κλινική του νησιού, άλλοτε για χλιδάτες βόλτες με θηριώδες Range Rover σε κοσμικά σπίτια. Μέχρι την εμφάνιση του «φαντομά Μανόλο», ας ασχοληθούμε με τον γνωστό δικηγόρο και στενό του φίλο Νίκο Ανδρικόπουλο. Ως ικανός και δραστήριος άνθρωπος έχοντας επιπλέον ισχυρές διασυνδέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν σημαντικές γνωριμίες και επικερδείς συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα με μεγαλοεπιχειρηματίες φιλικά προσκείμενους στην κυβέρνηση, περιγράφεται από συναδέλφους του o δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος. Στην αρχή της καριέρας του ακούγεται ότι είχε στενές σχέσεις με τον Λάκη Λαζόπουλο, όταν ο γνωστός καλλιτέχνης είχε ήδη αποκτήσει φιλίες και γέφυρες με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και τον στενό συνεργάτη του Νίκο Παππά. Λαζόπουλος και Ανδρικόπουλος έκαναν πολλή παρέα εκείνη την περίοδο και συχνά συνευρίσκονταν σε ατμοσφαιρικό μπαρ της οδού Τσακάλωφ στο Κολωνάκι.

Παρακάτω αναφέρουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες δουλειές της δικηγορικής εταιρείας του. Η εταιρεία Νίκος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες, στα γραφεία της οποίας λειτουργεί σύγχρονο call center στο πρότυπο των μεγαλύτερων εισπρακτικών εταιρειών, συμμετέχει στην κοινοπραξία που ανέλαβε έργο 12 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών της. Στην ίδια κοινοπραξία συμμετέχει η εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, εξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στα τέλη του Νοεμβρίου 2017 γίνεται γνωστό ότι η ΔΕΗ παραχωρεί σε κοινοπραξία υπό την εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου το έργο της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης της ΔΕΗ για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών της. Η Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία θα συνεισέφερε το call center και τις νομικές συμβουλές. Στο σχήμα συμμετέχουν και άλλες μεγάλες εταιρείες όπως η IBM Hellas A.E., η Deutsche Bank London Branch, η Estia Business Group, η Deloitte Business Solutions A.E., η KPMG, η ΚΑΠΑ Research Α.Ε. και η Finacity Corporation. Οι δουλειές όμως δεν σταματούν εδώ, σε μια απλή εισπρακτική εταιρεία.

Εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη

Ο Ανδρικόπουλος εμφανίζεται ως βασικός συνεργάτης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στα ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη. Τον εκπροσωπεί για λογαριασμό της Dimera, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και στην κατάθεση του φακέλου για την αδειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού Ε στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2018. Καθώς και στην εξαγορά του «Εθνους» και της «Ημερησίας» από την εταιρεία Πήγασος του Φώτη Μπόμπολα. Ταυτόχρονα, το δικηγορικό γραφείο του Ανδρικόπουλου αναλαμβάνει δουλειές από τη ΔΕΠΑ από την περίοδο όπου διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο κ. Κιτσάκος, ο οποίος στη συνέχεια αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στενό συγγενικό πρόσωπο του Κιτσάκου συνεργάζεται με τη δικηγορική εταιρεία του Ανδρικόπουλου.



petsitis2

petsitis3


Οι δουλειές με τη MIG

Το κεφάλαιο της MIG αποτελεί μια ξεχωριστή υπόθεση για τις αξιόλογες δραστηριότητες του κ. Ανδρικόπουλου. Nα ξαναθυμίσουμε ότι στην αγορά τον συνοδεύει η φήμη ότι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας, έχει δε πολύ καλές επαφές στα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει αν πράγματι έχει στενή φιλική σχέση -όπως του καταμαρτυρούν- με τον εξ απορρήτων υπουργό του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά. Είναι αρκετά πιθανόν οι εντυπώσεις για τους ισχυρούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήθηκαν εξ αφορμής των στενών φιλικών σχέσεων που έχει ο δικηγόρος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MIG Θανάση Παπανικολάου. Ο τελευταίος είναι γνωστό στην αγορά ότι χρωστά τη θέση του στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε τηλεφωνήσει προσωπικά στην πιστώτρια τράπεζα της ΜΙG για να πληροφορηθεί ποιος θα αναλάμβανε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου που τότε είχε χηρέψει.

Μόλις ο πρωθυπουργός άκουσε ότι θα αναλάμβανε τη θέση ένας τραπεζίτης καριέρας, λέγεται ότι αντέδρασε διακόπτοντας τον συνομιλητή του και καθιστώντας αμέσως σαφείς τις προθέσεις του με τη φράση: «Εχετε εκεί ένα πολύ καλό παιδί, τον Θανάση...». Κάπως έτσι, κατά στον αστικό μύθο, ο Θανάσης Παπανικολάου ανέλαβε τον έλεγχο του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας. Μόλις πήρε την πολυπόθητη καρέκλα -οι ετήσιες αμοιβές υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ- ο κ. Παπανικολάου ξεδίπλωσε έναν χορό συμπτώσεων. Για παράδειγμα, στην πορεία αποδείχθηκε ότι είχε στενές φιλικές σχέσεις και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη μέσω συγγενικού προσώπου. Ο κύκλος όμως των συμπτώσεων διευρύνεται. Ο ισχυρός άνδρας της MIG έχει στενές σχέσεις και με τον Ανδρικόπουλο. Και οι δύο συνδέονται επίσης φιλικά με τον famous καλλιτέχνη του ΣΥΡΙΖΑ Λάκη Λαζόπουλο. Ολη μια παρέα είμαστε ή, για να θυμηθούμε και τον αείμνηστο συνάδελφο του Λάκη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»...
Βέβαια οι στενές σχέσεις δεν εξαντλούνται μόνο στις κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και στον επαγγελματικό τομέα. Να δώσουμε ένα παράδειγμα που προκαλεί το ενδιαφέρον.

Προτού εμφανιστεί το CVC στον ορίζοντα για να αγοράσει το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, η ΜΙG είχε δεχθεί μεγάλη πίεση από τις τράπεζες για να περιορίσει τον δανεισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, ο επιχειρηματικός όμιλος δρομολόγησε την πώληση της θυγατρικής του ΥΓΕΙΑ στην Αλβανία. Λέγεται ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου πέντε μήνες για να βρεθεί ο ενδιαφερόμενος επενδυτής και να φτάσει η MIG και τα στελέχη της στο σημείο να κλείσουν τη δουλειά.

Αγοραστής του Hygeia Hospital Tirana (HHT) ήταν η American Hospital SH.A., μια αλβανική εταιρεία η οποία διευθύνεται από τον Κlodian Allajbeu και πίσω της βρίσκεται το Southeast Europe Equity Fund II. Ως διευθύνων σύμβουλος της ΜΙG, ο κ. Παπανικολάου πήρε πάνω του τη συμφωνία πώλησης, περίπου τον τελευταίο μήνα προτού ανακοινωθεί επίσημα. Λέγεται ότι ο κ. Παπανικολάου ενημέρωσε τότε τη MIG ότι οι αγοραστές, η Spitali Amerikan, όπως είναι η επωνυμία στα αλβανικά, χρησιμοποιούσε ως δικηγόρο για τη συγκεκριμένη συναλλαγή τον Νίκο Ανδρικόπουλο. Για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις, ενήργησε για λογαριασμό των Αλβανών και πληρώθηκε από αυτούς δικηγορική αμοιβή ύψους 1,2 εκατ. και κατά άλλες πηγές ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Οπως και να έχει, τον Ιούλιο του 2018 η πώληση της θυγατρικής του ΥΓΕΙΑ στην Αλβανία ολοκληρώθηκε, με τη ΜΙG να μειώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις. Οι Αλβανοί δεν πλήρωσαν χρηματικό αντίτιμο, αλλά ανέλαβαν υποχρεώσεις του ΥΓΕΙΑ Αλβανίας - ΗΗΤ συνολικού ύψους 29,5 εκατ. ευρώ, «συμπεριλαμβανομένων των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς επίσης και υποχρεώσεων προς εταιρείες του ομίλου ΥΓΕΙΑ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου».

Μάλιστα εκείνη την περίοδο της πώλησης του ΗΗΤ φέρεται να ταξίδεψαν στο Παρίσι ο διευθύνων σύμβουλος της MIG Θανάσης Παπανικολάου, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος και κάποια πρόσωπα από την πλευρά των Αλβανών αγοραστών. Ο σκοπός του ταξιδιού φέρεται και πάλι να ήταν μια συνάντηση που είχε οργανώσει ο χρηματοοικονομικός οίκος Rothschild, που ενεργεί ως σύμβουλος για την αναδιάρθρωση του ομίλου της MIG.

Οπως τραγούδησε με επιτυχία πριν από αρκετά χρόνια ο Διονύσης Σαββόπουλος, στην Ελλάδα γράφουν «ιστορία οι παρέες». Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα εξελίχθηκαν. Οι παρέες γράφουν και ιστορία, και συντονίζονται, και ευημερούν. Ενίοτε σε κλίμα συναδέλφωσης και αμοιβαίας αλληλεγγύης μπαίνουν και σε μπίζνες. Ο φίλος του Παππά, ο Μανώλης Πετσίτης. Ο φίλος του Μανώλη, ο δικηγόρος Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος τον εξυπηρετεί και νοικιάζει ένα σπίτι στο όνομά του. Ο φίλος του φίλου, ο διευθύνων σύμβουλος της MIG που προτιμά να συνεργάζεται με έναν άλλο φίλο δικηγόρο. Και ο Λάκης Λαζόπουλος για να περνάμε όλοι καλά και να διασκεδάζουμε τις νύχτες μας. Τίποτα το επιλήψιμο, ουδέν παράνομο. Ολα νόμιμα και ηθικά, όπως έλεγε ο προηγούμενος. Και κυρίως αγγελικά πλασμένα. Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης