Επιθέσεις και ξυλοδαρμούς στα νοσοκομεία, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Επιθέσεις και ξυλοδαρμούς στα νοσοκομεία, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Οι επιθέσεις καταγράφηκαν στο Σισμανόγλειο και στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Sismanogleio12
Νέα περιστατικά επίθεσης σε βάρος εργαζομένων στο ΕΣΥ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, το πρώτο συμβάν καταγράφηκε στο Σισμανόγλειο στις 3 Ιανουαρίου, κατά τη γενική εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Πρωταγωνιστής» στο περιστατικό ήταν ένας Ρομά που είχε μεταφέρει τη γυναίκα του για να εξετασθεί. «Άφησε κάτω τη γυναίκα του και εντελώς αναίτια κτυπούσε με γροθιές τη νοσηλεύτρια και τον γιατρό που προσέτρεξε σε βοήθεια. Προκάλεσε μώλωπες στο κεφάλι της νοσηλεύτριας η οποία εξετάστηκε και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, ευτυχώς χωρίς άλλα προβλήματα ή επιπλοκές» αναφέρεται.

Σημειώνεται πως η διοίκηση δεν υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Επίσης, πως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είχε υπηρεσία ένας υπάλληλος από το προσωπικό ασφαλείας.

Το άλλο συμβάν, πιο πρόσφατο, καταγράφηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Την περασμένη Τρίτη, όπως καταγγέλθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων, «συνοδός ασθενούς εξύβρισε απρόκλητα τους εργαζομένους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, τους απείλησε και διατάραξε σοβαρά τη λειτουργία του χώρου. Κλήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη ο ταραξίας και καταδικάσθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας».

ΠΟΕΔΗΝ: πυροδοτούν τους πολίτες οι δηλώσεις Πολάκη

Η Ομοσπονδία τονίζει πως τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας πολλαπλασιάζονται και εκτιμά πως αυτό οφείλεται αφενός μεν στις δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το ΕΣΥ, αφετέρου στην αποποίηση ευθυνών των διοικήσεων που ζητούν από τους εργαζόμενους να προβούν σε μυνήσεις.

«Ο κάθε τυχάρπαστος παίρνει θάρρος και κάνει ότι θέλει ορμώμενος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Πολάκη. Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αποκάλεσε ο Πολάκης τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» «πλοκάμια του παρακράτους». Αλλά και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων αποποιούνται τις ευθύνες, δεν κάνουν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος των ταραξιών και ρίχνουν το μπαλάκι να το πράξουν αυτό οι παθόντες συνάδελφοι. Ποιος θα τους προστατέψει όμως μετά τη στοχοποίηση; Γι’ αυτό κανένας συνάδελφος δεν κάνει μηνύσεις» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητεί από το υπουργείο Υγείας τη λήψη αμεσων μέτρων «γιατί αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα μεταξύ των συναδέλφων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης