Την δική του απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος από τις ακριτικές Οινούσσες.
Σύμφωνα με το Chiosphotos ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος στο τέλος του αγιασμού των υδάτων είπε χαρακτηριστικά στην εορτή των Θεοφανείων από το ακριτικό νησί των Οινουσσών: «Ο Θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη Θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!».
Αλλά και νωρίτερα στην Θεία Λειτουργία στον I.N. Αγίου Νικολάου Οινουσσών είπε στο κήρυγμα του: «Να αγιάσουμε τα νερά του Ελληνικού αρχιπελάγους. Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες, πέφτουν μόνοι τους οι Έλληνες και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!»
Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οινουσσών, ο Μητροπολίτης Χίου τόνισε: «Να αγιάσουμε τα νερά του Ελληνικού αρχιπελάγους. Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες, πέφτουν μόνοι τους οι Έλληνες και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!».
Δείτε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου από το Chiosphotos:
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.