«Φιάσκο» με τα αναδρομικά καταγγέλλει στέλεχος των ΑΝΕΛ: «Αντί 5.000 πήρα 241 ευρώ»

«Φιάσκο» με τα αναδρομικά καταγγέλλει στέλεχος των ΑΝΕΛ: «Αντί 5.000 πήρα 241 ευρώ»

«Θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας», προειδοποιεί μέσα από επιστολή του

margaritis-1
Ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τα αναδρομικά των αποστράτων αποκαλύπτει με επιστολή του ο απόστρατος αντισμήναρχος και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Μαργαρίτης.

Επικαλούμενος το προσωπικό το παράδειγμα, ο κ. Μαργαρίτης υποστηρίζει πως αντί για τις 5.000 που έπρεπε να δει ως επιστρεφόμενο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό, είδε μόλις… 241 ευρώ! Προειδοποιεί δε, πως «θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μαργαρίτη: “Πολύ μεγάλος ντόρος έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων εδώ και πολλούς μήνες. Φαίνεται ότι επικοινωνιακά η κυβέρνηση είχε κτίσει πάνω σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως, (προσωπικά πιστεύω αφενός από άγνοια και αφετέρου από κακή διαχείριση αυτού), γύρισε μπούμερανγκ στις προσδοκίες της και απεδείχθη άνθρακας ο θησαυρός.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όλοι μας μετά από τα πολλά που ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε με αγωνία να πάρουμε αυτά τα αναδρομικά και μάλιστα στην περίοδο των εορτών, ώστε να μας δώσει μια οικονομική ανάσα μετά την τεράστια οικονομική αφαίμαξη που υποστηκαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Τονίζω ιδιαίτερα ότι αυτά τα χρήματα δεν μας τα χαρίζει κανείς, αλλά προέρχονται από την σύνταξη μας που περικόπηκε παράνομα και αντισυνταγματικά και έπρεπε να μας επιστραφούν όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μόλις εμφανίστηκαν λοιπόν στα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών τα ποσά, πολλοί από μας μείναμε έκπληκτοι, πάθαμε ακινησία ολίγων λεπτών μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, στην θέα των πολύ μικρών ποσών που είχαν τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα θα μιλήσω για τον εαυτό μου καθώς σαν και μένα είναι κάποιες χιλιάδες συναδέλφων. Η διαφορά που προκύπτει στην βασική σύνταξη του 50% που απέμεινε είναι περίπου 107€ τον μήνα, ήτοι επί 47 μήνες είναι πάνω από 5000€. Αντ. αυτού αντίκρισα το ποσό των 241€. Δηλαδή κρατήσεις πάνω από 90%. Τα ποσά αυτά που μας επιστράφηκαν απέχουν παρασάγγας από την απόφαση του ΣτΕ που λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι πρέπει να επανέλθουν οι συντάξεις στην περίοδο πριν του Αυγούστου του 2012.

Επιπρόσθετα μας επιστρέφουν αναδρομικά έως το 2016 και όχι μέχρι σήμερα όπως πρέπει, καθώς εμείς οι απόστρατοι δεν έχουμε εναρμονιστει με το νέο μισθολόγιο των εν. ενεργεία και παραμένουμε στο ίδιο καθεστώς μέχρι και σήμερα.

Κλείσιμο
Έκπληξη προκαλεί επίσης ότι οι συντάξεις μας δεν αναπροσαρμόζονται στην σύνταξη πριν την περίοδο του Αυγούστου του 2012 όπως αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΣτΕ.

Εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι σ όλες αυτές τις αποφάσεις που μας αδικούν και μας θίγουν σαν Έλληνες πολίτες. Ειλικρινά θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση, να επανεξετάσει την όλη κατάσταση των αναδρομικών και να μας αποδώσουν τα ποσά που μας ανήκουν. Σε πρόταση μου θα ήθελα να τονίσω ότι η λύση μπορεί να δοθεί, με μια διάταξη που να αναιρεί όλες αυτές τις παράνομες κρατήσεις πέρα από τον φόρο 20% και να μας αποδοθούν τα ποσά στην πραγματική τους βάση. Με τον τρόπο αυτό θα δείξουν οι κυβερνώντες ότι υπήρξε μια λανθασμένη κατάσταση ως προς αυτά που έπρεπε να μας καταβληθούν και δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπαιγμού και δόλου.

Θα περιμένουμε λοιπόν τον επανέλεγχο και την λύση στα πραγματικά ποσά που πρέπει να μας επιστραφούν, ώστε έμπρακτα να δούμε τις προσεχείς μέρες την διόρθωση και πραγματική οικονομική αποκατάσταση μας.”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης