Αναδρομικά ενστόλων: Νέα αίτηση μετά τα λάθη και τις κρατήσεις

fxcfrcw

Στον «πάγο» γιατροί και πανεπιστημιακοί -Οι δικαιούχοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό  - Δεν έχουν γίνει λάθη, υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας

Νέο κύμα προσφυγών στη Δικαιοσύνη πυροδοτούν τα ψαλιδισμένα αναδρομικά που έλαβαν οι απόστρατοι και οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων.

Οι δικαιούχοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό αφού τα ποσά που είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους την περασμένη Παρασκευή ήταν πολύ μικρότερα από αυτά τα οποία υπολόγιζαν και περίμεναν ότι θα εισπράξουν. Πολλοί μάλιστα με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό έλαβαν διαφορετικά ποσά.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει συντονισμένα το συντονιστικών των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑ.ΑΣ.-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) και σε οργανωμένες διαμαρτυρίες οι υπόλοιπες ενώσεις συνταξιούχων που είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ψίχουλα μερικών δεκάδων ευρώ.

Το συντονιστικό συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων σημειώνει ότι μετά τη μεταφορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και των ορφανικών οικογενειών αυτών, των λεγομένων αναδρομικών (στην ουσία παρανόμως παρακρατηθείσες-περικοπείσες συντάξιμες αποδοχές), διαπιστώθηκαν τα εξής:

– Πολύ λιγότερα ποσά από αυτά τα οποία υπολόγιζαν.
– Τεράστιες διαφορές στα ποσά για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων.
– Περιπτώσεις με μηδενικά ή ευτελή ποσά.

Παράλληλα, γιατροί και πανεπιστημιακοί είναι ακόμα στο... περίμενε, αφού δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά, ενώ οι ενώσεις απόστρατων είναι έτοιμες για προσφυγές.

Οι μειώσεις που έγιναν ήταν πολλές, ωστόσο οι υπηρεσίες κρατούν στο σκοτάδι τους δικαιούχους καθώς ακόμη δεν έχουν αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για τις ακριβείς περικοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν οι εξής μειώσεις:
Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
Περικοπή νόμου 4024/2011
Περικοπή νόμου 4051/2012
Περικοπή νόμου 4093/2012
Κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ
Φόρος εισοδήματος 20%


«Φιάσκο» με τα αναδρομικά καταγγέλλει στέλεχος των ΑΝΕΛ: «Αντί 5.000 πήρα 241 ευρώ»

Ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τα αναδρομικά των αποστράτων αποκαλύπτει με επιστολή του ο απόστρατος αντισμήναρχος και υπεύθυνος αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Μαργαρίτης.

Επικαλούμενος το προσωπικό το παράδειγμα, ο κ. Μαργαρίτης υποστηρίζει πως αντί για τις 5.000 που έπρεπε να δει ως επιστρεφόμενο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό, είδε μόλις… 241 ευρώ! Προειδοποιεί δε, πως «θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μαργαρίτη: “Πολύ μεγάλος ντόρος έγινε με τα αναδρομικά των ένστολων εδώ και πολλούς μήνες. Φαίνεται ότι επικοινωνιακά η κυβέρνηση είχε κτίσει πάνω σ’ αυτό. Δυστυχώς όμως, (προσωπικά πιστεύω αφενός από άγνοια και αφετέρου από κακή διαχείριση αυτού), γύρισε μπούμερανγκ στις προσδοκίες της και απεδείχθη άνθρακας ο θησαυρός.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όλοι μας μετά από τα πολλά που ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε με αγωνία να πάρουμε αυτά τα αναδρομικά και μάλιστα στην περίοδο των εορτών, ώστε να μας δώσει μια οικονομική ανάσα μετά την τεράστια οικονομική αφαίμαξη που υποστηκαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Τονίζω ιδιαίτερα ότι αυτά τα χρήματα δεν μας τα χαρίζει κανείς, αλλά προέρχονται από την σύνταξη μας που περικόπηκε παράνομα και αντισυνταγματικά και έπρεπε να μας επιστραφούν όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μόλις εμφανίστηκαν λοιπόν στα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών τα ποσά, πολλοί από μας μείναμε έκπληκτοι, πάθαμε ακινησία ολίγων λεπτών μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, στην θέα των πολύ μικρών ποσών που είχαν τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα θα μιλήσω για τον εαυτό μου καθώς σαν και μένα είναι κάποιες χιλιάδες συναδέλφων. Η διαφορά που προκύπτει στην βασική σύνταξη του 50% που απέμεινε είναι περίπου 107€ τον μήνα, ήτοι επί 47 μήνες είναι πάνω από 5000€. Αντ. αυτού αντίκρισα το ποσό των 241€. Δηλαδή κρατήσεις πάνω από 90%. Τα ποσά αυτά που μας επιστράφηκαν απέχουν παρασάγγας από την απόφαση του ΣτΕ που λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι πρέπει να επανέλθουν οι συντάξεις στην περίοδο πριν του Αυγούστου του 2012.

Επιπρόσθετα μας επιστρέφουν αναδρομικά έως το 2016 και όχι μέχρι σήμερα όπως πρέπει, καθώς εμείς οι απόστρατοι δεν έχουμε εναρμονιστει με το νέο μισθολόγιο των εν. ενεργεία και παραμένουμε στο ίδιο καθεστώς μέχρι και σήμερα.

Έκπληξη προκαλεί επίσης ότι οι συντάξεις μας δεν αναπροσαρμόζονται στην σύνταξη πριν την περίοδο του Αυγούστου του 2012 όπως αυτό προβλέπεται από την απόφαση του ΣτΕ.

Εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι σ όλες αυτές τις αποφάσεις που μας αδικούν και μας θίγουν σαν Έλληνες πολίτες. Ειλικρινά θα μας βρούνε μπροστά τους όλοι αυτοί που ασυνείδητα και ελαφρά τι καρδία αποφασίζουν για μας αδικώντας μας.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση, να επανεξετάσει την όλη κατάσταση των αναδρομικών και να μας αποδώσουν τα ποσά που μας ανήκουν. Σε πρόταση μου θα ήθελα να τονίσω ότι η λύση μπορεί να δοθεί, με μια διάταξη που να αναιρεί όλες αυτές τις παράνομες κρατήσεις πέρα από τον φόρο 20% και να μας αποδοθούν τα ποσά στην πραγματική τους βάση. Με τον τρόπο αυτό θα δείξουν οι κυβερνώντες ότι υπήρξε μια λανθασμένη κατάσταση ως προς αυτά που έπρεπε να μας καταβληθούν και δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπαιγμού και δόλου.

Θα περιμένουμε λοιπόν τον επανέλεγχο και την λύση στα πραγματικά ποσά που πρέπει να μας επιστραφούν, ώστε έμπρακτα να δούμε τις προσεχείς μέρες την διόρθωση και πραγματική οικονομική αποκατάσταση μας.”

Υπουργείο Εργασίας: Δεν έχουν γίνει λάθη στα αναδρομικά

«Σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν λάθους επιστροφής αναδρομικών ποσών σε απόστρατους και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο του "Έθνους", προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία της αποκατάστασης αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση».

Αυτό αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρινίζοντας ότι οι συντάξεις των συγκεκριμένων δικαιούχων υπολογίστηκαν με βάση τις υψηλότερες μισθολογικές αποδοχές και, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τη στιγμή της συνταξιοδότησης, όπως ισχύει για όλους του συνταξιούχους της χώρας. «Επί των συντάξεων αυτών προέκυψαν και τα αναδρομικά ποσά που καταβλήθηκαν» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η εξ ολοκλήρου καταβολή των αναδρομικών αποδεικνύεται εξάλλου από το γεγονός ότι το πόσο, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που είχε προϋπολογισθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, κατεβλήθη στο σύνολό του την περασμένη Παρασκευή στους δικαιούχους.

«Η αποκατάσταση αδικιών των προηγούμενων κυβερνήσεων από τη σημερινή κυβέρνηση είναι γεγονός που δεν μπορεί ούτε να διαστρεβλωθεί ούτε να υποβαθμιστεί, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλει μερίδα του Τύπου» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (49)

τ@kis

Αφού όλα ήταν τέλεια με την καταβολή των αναδρομικών στους αποστράτους τότε γιατί δεν υπάρχει αναλυτικό σημείωμα για να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι πήραν...τι κρατήσεις είχαν κλπ. Μετά από πολλά χρόνια (ποτέ δεν έχει ξαναγίνει αυτό δεν υπάρχουν αναλυτικά σημειώματα στους συνταξιούχους...ούτε γιαβ τις συντάξεισ ...ούτε για τα αναδρομικά...θα τα αναρτήσουν λένε στις 19 Ιανουαρίαου Τα συμπεράσματα ..δικά σας (ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ)

Chris

Τραγέλαφος με τα αναδρομικά, χαμός και με τα σχόλια, τι να πει κανείς, χώρα του παραλόγου , με τρελούς κατοίκους. Δυστυχώς κύριοι, η κρίση είναι κοινωνική και εκεί χρειαζόμαστε αναδρομική εκπαίδευση μπας και γίνουμε άνθρωποι.!!!

oiewoak

ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ .ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Σωστός

Εσυ δηλαδή συμφωνείς ότι είσαι θύμα και για όλα φταίνε οι άλλοι;

@Χωρίς ντουφεκιά

Όλα για σένα είναι colpo grosso ... Κλασσικο παράδειγμα ελληναρα που έχει χάσει τα πάντα και ΑΚΟΜΑ δεν κατάλαβε τι φταίει για την κατάντια του. Ναι ρε φίλε, είσαι θύμα και για όλα φταίνε οι άλλοι (Αμερικανοί, Βορειοευρωπαιοι, Τραπεζιτες, οι πλούσιοι, οι Εβραίοι, κλπ). Απλώς ο πλανήτης μπήκε στον κόπο να καταστρώσει σατανικό σχέδιο να κλέψει την περιουσία της ψωροκώσταινας... Ρε έχετε καταλάβει το πόσο ΑΣΗΜΑΝΤΗ είναι η Ελλάδα; Ρε κοιτάχτηκε στον καθρέφτη να βρείτε ποιος φταίει αντί να ψάχνετε αλλού. Σταματήστε επιτέλους αυτή τη νοοτροπία του θύματος και δουλέψτε για κάτι επιτέλους.

Τους πιασαμε κοροιδα.....

Ενταξει.....ενταξει οτι θελεις εσυ. Οι Ελληνες ( καποιοι ) ηταν μαγκες και σηκωσαν 400 δις σε δανεια απο τις αγορες χωρις Ε9 . Ενω η Αργεντινη και η Ρωσια χρεοκοπησαν για 80 -90 δις ! Ετσι ειναι αν ετσι θελεις . Μαλλον εισαι γυμνος Ε9, η μεχρι 500 ευρω τον χρονο , και με σιγουρο μισθο απο το κρατος η ρευστοποιησες πριν και το απολαμβανεις τωρα, γιαυτο και δεν σε νοιαζει για την εκτελεση της περιουσιας των αλλων..

ΜΠΡΑΒΟ ΒΟΔΙΑ !!!!!!!!

ΑΦΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ !!!!!!!!!!!! ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ !!!!!!!! ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!!!!! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ !!!!!!!!!!! ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εν ολιγοις

Moνο οι μαχιμοι τα αναδρομικα. Οι υπολοιποι ψηφιστε παλι τον Πινοκιο.

Γιατρός ΕΣΥ

Οταν έχεις να κάνεις με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τίποτε από όλα αυτά δεν προκαλεί έκπληξη. Προσωπικά, όταν άκουγα ή διάβαζα για αναδρομικά, άλλαζα κουβέντα για να μην εκνευριστώ. Δεν περιμένω τίποτε από δαύτους. Αν γίνει κάποιο θαύμα και πάρω τα αναδρομικά, καλώς να έρθουν.

Χωρις ντοφεκια και το παραμικρο κιχ.....

Δωρακια στους στυλοβατες του συστηματος για να κανει την παπια σε αυτα που συμβσινουν στους Ελληνες. Η Ελλαδα κατακτηθηκε εκ των εσω και χωρις ντουφεκια με το colpo grosso του χρεους και του μαζι τα φαγανε , μιζαροντας τους καταλληλους και διοριζοντας τους υπακουους Οι Ελληνες χανουν την ιδιωτικη και δημοσια περιουσια τους με την ταχα μου ταχα ( προοδευτικη ) φορολογιση , και το δωρακι που παει σε επιλεκτικες κατηγοριες δημοσιων υπαλληλων κρισιμες για την επιβολη των μετρων ,ειναι για να κανουν τα στραβα ματια στο cash out της μεγαλης αρπαχτης δανειστων και ντοπιων συνεργατων . Καλα χριστουγεννα και καλο υπνο προπαντων στους ενστολους !

Σωστός

Τα είπες καλύτερα και από καθηγητάδες πανεπιστημίου. Σωστότατος.

Συριζαιος μετακλητος

Τα λεφτά να πάνε στους προσφυγες και σε αλλοδαπούς εργαζόμενους ή σε εμάς τα αριστερά παιδιά με ηθικό πλεονέκτημα και όχι σε καραβάναδες και γιατρουδακια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης