Απίστευτη κομπίνα: Παρίστανε ότι δεν είχε λεφτά για την κηδεία συγγενή της και «έγδυνε» επαγγελματίες

Απίστευτη κομπίνα: Παρίστανε ότι δεν είχε λεφτά για την κηδεία συγγενή της και «έγδυνε» επαγγελματίες

Από το 2016 μέχρι σήμερα εξαπατήθηκαν 40 άτομα από τους οποίους απέσπασε ποσό 71.980 ευρώ - Προπσάθησε να εξαπατήσει ακόμη 232 άτομα, προσδοκώντας ακόμη 270.000 ευρώ - Συνελήφθη 39χρονη και ένας 65χρονος

apati
Απίστευτη απάτη με δεκάδες θύματα σε όλη τη χώρα εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κομοτηνής,  ενώ μέλη του κυκλώματος  συνελήφθησαν στην Αττική και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στα τρία χρόνια της δράσης τους, εξαπάτησαν τουλάχιστον 40 άτομα από τα οποία πήραν 71.980 ευρώ και αποπειράθηκαν να εισπράξουν άλλα 270.000 ευρώ από 232 αποτυχημένες απόπειρες απάτης!

«Εγκέφαλος» της σπείρας ήταν μια 39χρονη Ελληνίδα με άμεσο συνεργό της έναν 65χρονο, ενώ περιφερειακό ρόλο είχαν άλλοι εννέα Έλληνες ηλικίας 30 ως 51 χρόνων και ένας 49χρονος αλλοδαπός, που εξαπατούσαν τηλεφωνικά ανυποψίαστους εμπόρους αυτοκινήτων, ξενοδόχους, φαρμακοποιούς και άλλους πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η 39χρονη συστηνόταν στα θύματα ως σύζυγος ή κόρη ομοειδούς επαγγελματία της περιοχής, τους έλεγε ότι είχε πεθάνει στενό συγγενικό της πρόσωπο στο νοσοκομείο γειτονικής πόλης και τους έπειθε να της δανείσουν χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς της σορού και της κηδείας!

Στη συνέχεια, καλούσε τυχαία έναν οδηγό ταξί στον οποίο «σέρβιρε» το ίδιο παραμύθι και του ζητούσε να παραλάβει τα χρήματα και να τα στείλει με τηλεφωνική επιταγή σε συνεργό της στην Αθήνα, δίνοντάς του ως αμοιβή ένα μικρό ποσό από αυτά. Σε άλλες περιπτώσεις, τα χρήματα παραλάμβανε από τον ταξιτζή ο 65χρονος σε περιοχή της Αττικής, τα συσκεύαζε σε δέματα και τα έστελνε με μεταφορικές εταιρείες στο Ηράκλειο, όπου άλλος οδηγός ταξί τα παρέδιδε σε άγνωστο μέχρι στιγμής μέλος του κυκλώματος, που τα έστελνε στην 39χρονη!

Όταν αποκαλύφθηκε ο δαιδαλώδης τρόπος της απάτης, έγιναν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, όπου κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 39.820 ευρώ, πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις με τους τηλεφωνικούς αριθμούς των θυμάτων, δέκα κινητά, τέσσερις φορητοί υπολογιστές και ένας σκληρός δίσκος. Η 39χρονη και ο 65χρονος οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη τελεσμένη και σε απόπειρα από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης