Στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων» του Στρασβούργου δήμαρχοι από την Ελλάδα

strasvourgo_main01

Μετά από πρόσκληση του Έλληνα αντιπροέδρου του «Le club de Strasbourg», Τάσου Κατσιάνη, αντιπροσωπείες Δήμων της Ελλάδας, συζήτησαν με αντιπροσωπείες Δήμων της Ε.Ε., για το προσφυγικό, τη συμμετοχική Δημοκρατία, την ισότητα των δύο φύλων και την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη

«Άρωμα Ελλάδας», είχε η 16η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων του Στρασβούργου, «Le club de Strasbourg», καθώς μετά από πρόσκληση του Έλληνα αντιπροέδρου του  «club»  και πρώην αντιδημάρχου Τρικάλων, Τάσου Κατσιάνη, στην φετινή συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τη Σύμη, τη Ρόδο, την Ίο, τη Νίσυρο, τη Λέρο, τη Δωρίδα, την Ορεστιάδα, την Αθήνα, το Ναύπλιο και το Ηράκλειο.

tasoosss
Ο αντιπρόεδρος του «Le club de Strasbourg», Τάσος Κατσιάνης


Το «Κλαμπ του Στρασβούργου» είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 60 πόλεων, που προωθεί τη μεταξύ τους συνεργασία, για τη βελτίωση της προσφοράς τους στους πολίτες.

Στη φετινή συνάντηση, παρουσία του δημάρχου του Στρασβούργου Roland Ries, της α’ αντιδημάρχου του Δήμου και προέδρου του Strasbourg Club Nawel Elmrini, καθώς και του αντιπροέδρου Τάσου Κατσιάνη, αντιπροσωπείες από Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζήτησαν για το προσφυγικό, την ανάγκη της άμεσης επαφής με τους πολίτες και την δική τους συμμετοχή στην αυτοδιοίκηση, την ισότητα των δύο φύλων και την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη.
sinedrias

Ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, στην ομιλία του, ανέπτυξε τις απόψεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με την αξία της διαβούλευσης με τους πολίτες και της συμμετοχικής δημοκρατίας στην άσκηση πολιτικής, ενώ έθεσε το ζήτημα της διεκδίκησης αντισταθμιστικών ωφελημάτων προς άρση των επιπτώσεων από τη κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου. Στην αποστολή συμμετείχε και ο πολιτευτής της ΝΔ στην Φωκίδα, Κωνσταντίνος Χαλιορής.

doris

Στην τοποθέτηση του, ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, τόνισε ότι η Ευρώπη επιβάλλεται να λειτουργήσει με γνώμονα τις διαχρονικές αξίες και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, την ισότητα και την αλληλεγγύη των Λαών και όχι με διαιρέσεις και αποκλεισμούς.

«Να έχουμε μία πιο ψύχραιμη ματιά σε ότι αφορά το μεταναστευτικό –προσφυγικό και όχι ακραίες απόψεις, αυστηροποίηση ελέγχων για όσους εισέρχονται παράνομα σε Ευρωπαϊκό έδαφος και καλύτερη κατανομή μεταναστών-προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες, τα δικαιώματα των γυναικών και το θέμα του μεταναστευτικού αναδείχθηκαν μέσα από την ομιλία της κυρίας Άντζελας Φάκου, αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Ιητών.

vaios

Στο Στρασβούργο βρέθηκε και ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, καθώς και αντιπροσωπείες από τη Σύμη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο, την Αθήνα και το Ναύπλιο, αποτελούμενες μεταξύ άλλων από τους Βάιο Καλοπίτα, Γιώργο Παπακαλοδούκα, Νίκο Κωνσταντινίδη, Ιωάννη Κούρτη, Γιώργο Κωστάντζα, Μιχάλη Τζαβαρή, Γιώργο Τσούμα, Βασιλική Κονδυλάρου και Ανδρονίκη Τζομάκα.

papakalo

Οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο ήταν αφιερωμένο φέτος στην ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

arthoy

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

Νίκος

Τάσος Κατσιανης ! Όσοι τον ξέρουν , τον θέλουν και δήμαρχο Τρικκαίων ή και ευρωβουλευτή. Καλή τύχη ! Τα κομματικά επιτελεία τί κάνουν ; Αξιοποιήστε νέους και άφθαρτους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

killer_ar

Πώς έγινε η φρικιαστική ομολογία - Ευθύνες αναζητούνται για το γεγονός ότι κανείς δεν νοιάστηκε για τις εξαφανίσεις των γυναικών - Άγνωστο αν το «τρενάκι του τρόμου» που αποκαλύπτει η ανάκριση θα σταματήσει εδώ

lkourzo-nw1

Έχει ενταθεί τελευταία το φαινόμενο η εκτελεστική εξουσία να επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, δηλώνει για τη σύλληψή του

w25-211751anastasiades

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Κύπριος μπρόεδρος είπε πως οι κινεζικές επενδύσεις βοήθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, που είχε σχεδόν καταρρεύσει, να εξέλθει από την οικονομική κρίση του 2012-2013