Πανηγύρια στα Κατεχόμενα για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

kate65

Την ίδια ώρα στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου πραγματοποιούνται φοιτητικές και μαθητικές διαδηλώσεις για τη καταδίκη του ψευδοκράτους

Στρατιωτικές παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από το πρωί στη κατεχόμενη Κύπρο για την 35η επέτειο από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983. Στις ελεύθερες περιοχές πραγματοποιούνται φοιτητικές και μαθητικές διαδηλώσεις για τη καταδίκη του ψευδοκράτους χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί κάποια επεισόδια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διεθνής κοινότητα, με σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε την ανακήρυξη της «ΤΔΒΚ» (ψευδοκράτος) νομικά άκυρη και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμά της.
Συγκεκριμένα, με τα ψηφίσματα 541 και 550, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «καταδικάζει την απόπειρα απόσχισης τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρεί την ενέργεια αυτή νομικά άκυρη και ζητά την ανάκλησή της. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα κράτη να μην την αναγνωρίσουν και να σέβονται την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ελληνοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης και καλούν σε συστράτευση για δικαίωση του αγώνα για επανένωση της Κύπρου. Επίσης, απόψε θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης