Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο ομογενής που ύψωσε Ελληνικές σημαίες στο Αργυρόκαστρο

Νεκρός από αστυνομικά πυρά ο ομογενής που ύψωσε Ελληνικές σημαίες στο Αργυρόκαστρο

Πυροβόλησε στον αέρα όταν τον πλησίασαν αλβανοί αστυνομικοί που σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ κλήθηκαν επειδή ο 35χρονος είχε γεμίσει με σημαίες το χωριό Βουλιαράτες και «τους προκαλούσε» - Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβόλησε όταν οι αστυνομικοί κατέβασαν σημαία από το σπίτι του

nerkos_alvanika_mme_arthro
Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ο ομογενής Κωσταντίνος Κατσιφάς  που φέρεται  να ύψωσε την Ελληνική σημαία το μεσημέρι της Κυριακής στο χωρίο Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβόλησε  εναντίον των αστυνομικών, πράγμα που οδήγησε στην καταδίωξή του και τον θάνατό του, δεν είναι αποσαφηνισμένες: Κυρίως παραμένει θολό τί προηγήθηκε ακριβώς και ποιά ήταν η συμπεριφορά των Αλβανών αστυνομικών. 
auto_Untitled-51540729902

Το πρωί είχαν προγραμματισθεί και έγιναν δύο εκδηλώσεις στα νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων στην περιοχή στις 10 και στις 12 με συμμετοχή πλήθους κόσμου- πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Οι εκδηλώσεις ήταν επ' αφορμή της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε πάει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε βάλει πολλές σημαίες στο χωριό, ενώ κατά την εκδοχή που προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από τα αλβανικά ΜΜΕ «η συμπεριφορά του ήταν προκλητική» και κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την αστυνομία επειδή «γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες». 

Η αλβανική αστυνομία πήγε στο χωριό, εντόπισε τον 35χονο. Στο σημείο αυτό παραμένει ακόμη θολό το τι συνέβη. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς πυροβόλησε στον αέρα και τράπηκε σε φυγή. Οι αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τελικά, σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος φέρεται ότι πριν πεθάνει φώναξε «ζήτω η Ελλάδα».  Κατά μια νεώτερη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία από το σπίτι του Κατσίφα  και αυτό ήταν που οδήγησε στην «έκρηξή του». 
Σημειώνεται ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να αφορά αναλυτικά τις συνθήκες που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα από την Αλβανική πλευρά, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να ξεκαθαρίσουν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου Ελληνα πολίτη.


Τι είχε προηγηθεί

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.  Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από ελεύθερο σκοπευτή. 

Μεγάλη κινητοποίηση από την Αλβανική αστυνομία 
 

Η ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας 
Κλείσιμο
nekorss

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον  35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.  Κάποια Αλβανικά Μέσα τον σχετίζουν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

albas

Μάλιστα πολλά Μέσα της Αλβανίας, δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε. «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη..... Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».



Φωτογραφίες από την μεγάλη επιχείρηση της Αλβανικής αστυνομίας 
flag9
flag8
flag7
flag6

flag5
flag4
flag3
flag2
flag1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης