ΥΠΕΞ για θάνατο ομογενή στην Αλβανία: Απαράδεκτο ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής

ΥΠΕΞ για θάνατο ομογενή στην Αλβανία: Απαράδεκτο ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής

Ζητά από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών

ypex_arthro
Με μια σκληρή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση καταδίωξης του Έλληνα ομογενή στις Βουλιαράτες κατέληξε στο θάνατό του και ζητεί από τις αλβανικές αρχές την  απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών.

Ο Έλληνας ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αλβανική αστυνομία, ύστερα από επεισόδιο κατά το οποίο ο ίδιος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού οχήματος.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξε πυρ ο Έλληνας ομογενής δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο 35χρονος Έλληνας πυροβόλησε κατά των αστυνομικών όταν τον πλησίασε η αστυνομία η οποία είχε κληθεί επειδή είχε γεμίσει το χωριό με ελληνικές σημαίες και τους προκαλούσε. Σύμφωνα με άλλες πηγές ο Κατσίφας πυροβόλησε στον αέρα όταν η αστυνομία κατέβασε την ελληνική σημαία από το σπίτι του.

Να διευκρινίσουν αμέσως τις συνθήκες θανάτου του ομογενή, ζήτησε από τις αλβανικές αρχές και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Κλείσιμο
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης