LIVE

Κορωνοϊός

Σχολικά είδη για τα παιδιά απόρων κρατουμένων συγκεντρώνει ο «Ονήσιμος»

fil09

Μερικά από ταα σχολικά είδη που συγκεντρώνει ο Σύλλογος είναι: σχολικές τσάντες, τετράδια, σχολικοί άτλαντες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, μολύβια και στυλό

Ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ονήσιμος» για μια ακόμα χρονιά, συγκεντρώνει σχολικά είδη για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών των άπορων φυλακισμένων , προκειμένου να ξεκινήσουν αξιοπρεπώς την σχολική χρονιά τους.

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώνει ο Σύλλογος είναι: Σχολικές τσάντες δημοτικού - γυμνασίου –λυκείου, τετράδια (μπλε και χρωματιστά ), σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί), μπλοκ ζωγραφικής ,μαρκαδόροι , μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, κασετίνες ,πλαστελίνες , χάρακες, διαβήτες κ.λ.π.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου(Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 ) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 210- 3622017

Ποιος είναι ο «Ονήσιμος»;

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων (250 οικογένειες), λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων.

Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη στη κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, οικογενειάρχες, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης).  Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατουμένους.

Παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα στέγης.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» υλοποιεί από το 2011 πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών και από το 2017 σε 7 καταστήματα κράτησης , πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας και Παρέμβασης, επιχορηγούμενο πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος –ΙΣΝ/SNF
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αναγνώστης

Σύμφωνα με το περιοδικό Φίλοι Φυλακισμένων Φθινόπωρο - Χειμώνας 2018 σελίδα 2 (4 του pdf) οι οικογένειες που συνδράμει η ΜΚΟ είναι 240 και όχι 250 όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου. http://onisimos.gr/images/mag/FiloiFylakismenon-2018.pdf Στη τελευταία σελίδα 24 (26 του pdf) του εν λόγω περιοδικού αναφέρεται με έντονη μορφοποίηση ότι "Ὁ Σύλλογός μας οὐδεμία κρατική ἐπιχορήγηση λαμβάνει." ενώ επιχορηγείται με πιο πρόσφατη επιχορήγηση αυτή που αναφέρεται στο παρακάτω σύνδεσμο (φορέας υπ αριθμ 40 - 30.000 €) https://www.ikariaki.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-65-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CE%B5-118-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CE%BA/

Αναγνώστης

Δηλαδή ο Ονήσιμος δίνει από το 2004 μισθό σε δικηγόρο από τις δωρεές του κόσμου για έργο το οποίο παρέχεται δωρεάν από τη πολιτεία; Και τι είδους υποθέσεις είναι αυτές που αναλαμβάνει αυτός ο δικηγόρος και με τι εξέλιξη; Πρόκειται άραγε για άπορους οικογενειάρχες που έκλεψαν για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, όχι υπότροποι με άριστη διαγωγή κατά τη κράτηση ή πρόκειται για ποινικά κακουργήματα, μικτά ορκωτά κλπ;

Φαίη

Δεν είναι κάπως αργά η έναρξη της συγκέντρωσης των σχολικών ειδών "για να ξεκινήσουν αξιοπρεπώς τη σχολική χρονιά" τα παιδιά; Δεν ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο; Δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει οι δωρητές φύγουν από την εργασία τους να τα προσκομίσουν στα γραφεία του συλλόγου καθημερινές 9:00-16:00 πότε θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός και πότε θα δοθούν στα παιδιά; Η επανένταξη στη κοινωνία μπορεί να γίνει δίχως εργασία αλλά με την οικονομική ενίσχυση με βοηθήματα, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών και τη διανομή τροφίμων και ιματισμού; Δηλαδή ο Ονήσιμος διανέμει τα χρήματα και τα είδη που λαμβάνει στις 250 οικογένειες δίχως όμως να βρίσκει εργασία στους αποφυλακισμένους ή να τους επιμορφώνει με γνώσεις και δεξιότητες; Δεν καταλαβαίνω πως αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς μια που στην Επάνοδο υποστηρίζετε το αντίθετο: "Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ έχει ως σκοπό την επανένταξη των αποφυλακισμένων ενεργοποιώντας και κινητοποιώντας τους ίδιους. Η προσπάθεια πρέπει να προέρχεται και από τους ίδιους. Τέτοιες ενέργειες τονώνουν την αυτοπεποίθηση του εξυπηρετουμένου και τον εντάσσουν κοινωνικά." [...] Στο περιοδικό του Ονησίμου αναφέρονται 265 οικογένειες με 105 ανήλικα παιδιά το 2017 σελίδα 2 και στο δελτίο Τύπου αυτό 250 οικογένειες- τι συνέβη στις 15 οικογένειες με (πιθανότατα) ανήλικα παιδιά τα οποία απουσιάζουν; [...] Από τις δωρεές ιδιωτών και εταιριών καλύπτονται μισθοδοσίες ψυχολόγου, δικηγόρου, κλπ υπαλλήλων και εξόδων; Ο νόμος 3226/2004 δεν προβλέπει δωρεάν υποστήριξη για τους απόρους; Για λόγους διαύγειας, ποια Αρχή εποπτεύει τη διανομή των χρημάτων και των ειδών; Λόγω του αντικειμένου (κρατούμενοι/αποφυλακισμένοι) πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ενδελεχής οικονομικός έλεγχος εσόδων-εξόδων της ΜΚΟ προς αποφυγή υποψίας δοσοληψιών με τους ωφελουμένους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης